fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

Sondaj: mai bine de jumătate dintre americani vor ridicarea vizelor pentru români

Citește Și

- Reclamă -
Conform unui sondaj realizat de The Bullfinch Group în parteneriat cu INSCOP Research, 53% dintre americani susțin eliminarea vizelor pentru români, prin includerea României în programul Visa Waiver.

Cetățenii din 40 de țări pot călători fără viză în SUA în scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de 90 de zile, prin Programul Visa Waiver al Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite ale Americii.

Astfel, fiind întrebați dacă sunt de acord ca România să se alăture celor 40 de țări care pot ajunge în SUA fără viză, 53% dintre americani au declarat că susţin eliminarea vizelor pentru cetăţenii români și doar 21% s-au opus. 25% nu au avut nici o opinie.

- Reclamă -

Remus Ştefureac, preşedinte STRATEGIC Thinking Group / Grupul de Gândire Strategică a spus: „Datele arată foarte clar că ponderea populaţiei SUA, a votanţilor înregistraţi, a votanţilor din toate spectrele politice (democraţi, republicani sau independenţi) care susţin eliminarea vizelor pentru cetăţenii români este mai mult decât dublă comparativ cu ponderea celor care se opun eliminării vizelor. Acest lucru poate contribui suplimentar la eforturile de convingere a membrilor Congresului SUA şi ai administraţiei americane de a include România, unul dintre cei mai serioşi aliaţi ai Americii, în programul Visa Waiver”.

De asemenea, Brett Loyd (sociolog), preşedinte şi CEO al The Bullfinch Group, a declarat: „Datele noastre arată clar că americanii au o opinie foarte bună despre ţările aliate care susţin politicile SUA în întreaga lume şi că americanii nu percep România ca pe o sursă de imigraţie ilegală. De aceea, majoritatea americanilor susţin includerea României în Programul Visa Waiver; procentul celor care se opun este semnificativ mai mic. De asemenea, este foarte relevant că nu există absolut nicio categorie de populaţie pe care am testat-o în SUA în care procentul celor care se opun eliminării vizelor pentru cetăţenii români să fie mai mare decât procentul celor care susţin elimnarea vizelor”.

Sondajul s-a realizat în perioada 19-23 februarie 2022 prin interviuri telefonice.

- Reclamă -

Sursă: Adevărul

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut