fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Sorin Grindeanu: Licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată

Citește Și

- Reclamă -
Sorin Grindeanu a anunțat printr-o postare pe Facebook licitația a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs. Valoarea estimată este între trei şi patru miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor a anunțat astăzi că licitația a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată, valoarea estimată fiind între trei și patru miliarde de lei, fără TVA.

”Licitaţia pentru achiziţionarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată! Astăzi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunţul de participare aşteptat de ani de zile. Este încă un pas spre modernizarea condiţiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor oraşe”, a transmis Sorin Grindeanu pe Facebook.

- Reclamă -

Astfel, trenurile electrice vechi și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent vor fi înlocuite.

Există trei loturi prin care a fost împărțită achiziția finanțată din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat al României:

Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Bacău, Iaşi şi Suceava.

- Reclamă -

Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Cluj Napoca, Arad, Timişoara şi Reşiţa.

Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Constanţa şi Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu staţiunile de pe Valea Prahovei.

Asigurarea reparației și întreținerii este prevăzută în contract, a declarat Grindeanu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare...