Direcția de Sănătate Publică Prahova a amendat Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu 20.000 de lei în cazul tânărului Sabin Ciurcă, purtat între cinci spitale din trei orașe până a murit.

Potrivit Prefecturii Prahova, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost amendat pentru încălcarea protocolului privind întocmirrea și evaluarea chestionarului aplicat în UPU/CPU și camera de garda. Valoarea amenzii este de 20.000 de lei.

În aceeași cauză și Spitalul Câmpina a fost sancționat cu 30.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Reamintim că Sabin Ciurcă, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Vălenii de Munte, a murit în data de 1 aprilie după ce a fost plimbat între cinci spitale pentru că medicii s-au temut să-l trateze de teamă ca bărbatul să nu aibă COVID-19.

Sabin era șofer de TIR și revenise în țară în data de 7 martie. S-a prezentat pentru prima dată la spital în data de 28 aprilie, deci la mai bine de 20 de zile de la revenirea în România.

Când a ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului din Vălenii de Munte, bărbatul acuza dureri de burtă. De aici a fost trimis acasă cu un tratament, însă ineficient, motiv pentru care a revenit a doua zi la aceeași unitate medicală.

De la Văleni a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Județean Ploiești, de aici a ajuns la Spitalul Movila din Ploieși, de la Movila la Spitalul CFR din Ploiești, apoi a fost transferat la Câmpina, de la Câmpina înapoi la CF Ploiești, pentru ca în cele din urmă să fie adus tot la Spitalul Municipal Câmpina.

Tot timpul acestui traseu al morții, Sabin a fost chinuit de dureri de burtă, dar în loc de intervenția chirurgicală care i-ar fi dat o șansă la viață, tânărul a fost pus să completeze chestionare de risc COVID și a primit calmante și pungi cu gheață.

S-a stins în dimineața zilei de 1 aprilie la Câmpina. Diagnosticul stabilit de medici în urma necropsiei a fost pancreatită acută. Rezultatul testului pentru COVID 19 a sosit chiar în ziua morții lui Sabin. Era negativ.

În paralel cu ancheta administrativă a DSP Prahova, se desfășoară și o anchetă a Colegiului Medicilor, sar și una a Poliției, care face cercetări pentru omor din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here