Primarul Adrian Dobre a anunțat marți, 10 iulie, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții mass-mediei, că a fost primit răspunsul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în legătura cu licitația privind achiziția de autobuze pentru Ploiești (video jos). Reamintim că după ce municipalitatea a desemnat un câștigător al licitației, firma care a pierdut a făcut contestație la CNSC.

Adrian Dobre a declarat astăzi că răspunsul CNSC este în favoarea primăriei Ploiești și că instituția a respins contestația. La ora actuală se așteaptă fundamentarea deciziei, în funcție de care firma care a depus contestația poate decide să atace decizia la Curtea de Apel Ploiești.

Dacă decizia nu va mai fi atacată, municipalitatea poate semna contractul privind achiziția de autobuze cu firma câștigătoare, caz în care până la finalul anului va fi adus primul lot de autobuze, 10-11 la număr, din totalul de 50.

Oferta câștigătoare este de aproximativ 38 de milioane de lei plus TVA, iar licitația a pornit de la prețul de 50 de milioane de lei, fiind înscrise două societăți.

Reamintim că ziarul Incomod a scris despre faptul că mai mulți reprezentanți ai Primăriei Ploiești au negociat pe ascuns cu BCR oferte pentru achiziția de autobuze pentru oraș, potrivit unui document intrat în posesia reporterilor Incomod.

Documentul care atestă negocierile este datat 12.10.2016, dar primarul Adrian Dobre nu își amintește detalii despre aceste discuții, susține că s-a discutat doar de o ofertă pentru leasing operațional, dar documentele arată ofertele BCR de leasing operațional, dar și financiar, pentru mai multe tipuri de autobuze.

Nici primarul, dar nici cei doi viceprimari nu știu cine anume a negociat cu BCR, dar surse din administrația locală au precizat că primarul Dobre i-a solicitat consilierului său, Eugen Prună, sprijinul pentru această ofertă de la BCR. Nici Direcția Comunicare nu are cunoștință despre aceste negocieri și la o solicitare a ziarului Incomod cu privire la persoanele care au purtat aceste discuții, Direcția Comunicare a răspuns că Direcția Juridică nu are cunoștințe despre aceste negocieri.

Surse din administrația locală au precizat că o posibilă explicație ar fi obținerea prețurilor pentru mai multe tipuri de autobuze pentru a face caietul de sarcini pentru licitație favorabil anumitor societăți comerciale.

Toate detaliile privind aceste negocieri pot fi recitite aici!

Vezi mai jos declarația primarul Adrian Dobre cu privire la răspunsul dat de CNSC în urma contestării licitației:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here