Primăria Ploiești este în continuare într-un impas financiar, bugetul actual fiind suficient să asigure funcționarea instituțiilor subordonate până cel mult în luna august a acestui an. Soluția găsită de Executiv a fost contractarea unui împrumut bancar în valoare de 150 milioane de lei, proiect care a primit votul favorabil al Consiliului Local în data de 29 februarie.

De la acel moment au fost demarate procedurile de contractare a creditului, implicit urcarea proiectului pe SEAP (sistemul național de licitații publice). Acest lucru s-a întâmplat la zece zile de la data votării proiectului în Consiliul Local, numai că aplicația inițială a fost respinsă, iar proiectul a trebuit să fie refăcut.

Aceste lucruri au fost făcute publice de fostul primar Andrei Volosevici, care a organizat astăzi o conferință de presă pentru a evidenția, încă o dată, situația limită în care este Primăria Ploiești din punct de vedere financiar.

Cu toate acestea, municipalitatea mai are două modalități prin care poate atrage bani. Este vorba de un ajutor de la Guvern, din fondul de rezervă, sau de atragerea de bani din surse proprii. Pentru ultima variantă, fostul edil, actualmente senator, Andrei Volosevici, a identificat o sursă: este vorba de vânzarea cabinetelor medicale, lucru oricum prevăzut de legislația în vigoare.

Volosevici spune că municipalitatea trebuie să intabuleze și să evaluare cabinetele medicale din Ploiești, pentru ca până la finalul anului acestea să fie vândute. Fostul primar aproximează că astfel s-ar mai atrage încă 4-5 milioane euro la bugetul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here