fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Student la UPG condamnat pentru trafic de droguri. Alimenta piața din Prahova cu canabis

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Patru tineri din Prahova, dintre care doi studenți, au fost condamnați definitiv la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității deși au fost prinși că erau implicați într-o afacere extinsă de trafic de canabis, cocaină și MDMA de pe urma căreia au câștigat într-un singur an peste 400.000 lei.

- Reclamă -

Un mic grup de traficanți de droguri, din care făceau parte și doi studenți, unul la Universitatea Petrol Gaze din Ploiești și partenera lui, studentă la o universitate din afara României, au fost prinși de polițiștii de la BCCO cu mașina plină de canabis. Nu mai puțin de un kilogram de droguri a fost găsit în portbagajul Opelului cu care dealerii au mers să cumpere marfa de la un dealer din Corbeanca, un anume Jon, un individ deja încarcerat pentru trafic de stupefiante. Cei doi studenți au alimentat cu droguri piața din Ploiești timp de un an de zile, în perioada ianuarie 2021 – 12 februarie 2022. Comenzile erau primite prin aplicația Wikr Me, iar gramul de canabis îl vindeau cu 50 de lei. M.D.D, tânăra prinsă în flagrant pe DN1, la Bărcănești, în  timp ce conducea mașina partenerului ei în care se afla un kilogram de canabis, a explicat că este consumatoare de droguri încă din perioada liceului, dar că nu este implicată și în traficul de stupefiante. Tânăra a spus că, la momentul organizării flagrantului, nu a făcut altceva decât să fie șofer pentru iubitul ei care avea permisul suspendat fără să știe ce transportă tânărul în geanta mare din portbagaj. Totuși, în timpul anchetei a mărturisit că, atunci când prietenul ei ”nu avea chef” să iasă din casă, ea era cea care cobora în fața blocului pentru a înmâna dozele de droguri consumatorilor și tot ea lua banii pe care ulterior îi înmâna bărbatului.

Dealerii au fost prinși după ce DIICOT a trimis un ofițer sub acoperire să cumpere canabis de la micul grup care se forma în Ploiești.

Instanța a apreciat sinceritatea tinerilor și faptul că au colaborat cu anchetatorii fără să încerce să încurce cu minciuni cercetările. Mai mult decât atât, judecătorii au precizat că, deși traficanții au mărturisit că au traficat o cantitate mult mai mare de droguri decât a putut fi probată, pedeapsa se va rezuma exclusive la probele existente în dosar.

- Reclamă -

”Având în vedere că inculpații au manifestat o atitudine sinceră pe parcursul anchetei, recunoscând acuzațiile aduse, chiar …recunoscând că a traficat o cantitate mult mai mare decât s-a putut proba și cu alte mijloace de probă, nu s-a reţinut existenţa vreun motiv întemeiat de a se îndoi de sinceritatea celor doi inculpați”, au arătat judecătorii în motivarea sentinței.

Deși unul dintre cei patru traficanți trimiși în judecată în acest dosar mai este inculpate într-un alt dosar similar, pedeapsa tot de închisoare cu suspendare a fost și 100 de zile de muncă în folosul comunității în parcul Constantin Stere din Ploiești, la spații verzi.

Probabil pedeapsa cea mai grea pentru acești tineri traficanți a fost că instanța a dispus confiscarea telefoanelor IPHONE 12 Pro Max, laptopului marca ASUS, a cantității de droguri găsite în timpul flagrantului, dar și a banilor (3000 de euro) găsiți la percheziții. Inclusiv mașina folosită la transportul canabisului, un Opel din 2008, a fost confiscată, dar valoarea acestui automobil  este  mult mai mică decât cea a drogurilor și a telefoanelor confiscate.

FOTO: ARHIVĂ

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img