Coaliția PSD-ALDE, sprijinită de UDMR, ia în calcul convocarea pentru miercuri a unei ședințe de plen a Camerei Deputaților în care să voteze rapid proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare. Proiectul a primit deja raport ieri la comisia specială condusă de Florin Iordache. Mai mult: e posibil că și ultima lege din pachetul de trei, cea care privește organizarea CSM, să primească rapid astăzi raport în comisia Iordache și să între mâine la vot în plen, potrivit surselor citate.

Reamintim că primul proiect discutat – modificarea Statutului magistraților (Legea 303/2004) a fost adoptat deja luni de plenul Camerei Deputaților și a fost imediat înregistrat la Senat. Până joi, senatorii pot depune amendamente. Lunea viitoare, comisia specială parlamentară condusă de deputatul PSD Florin Iordache va da un raport după ce va discuta aceste eventuale amendamente, iar apoi legea va ajunge la vot final la Senat – cel mai probabil luni seară. Al treilea proiect controversat privește modificarea Legii 317/2004 privind CSM.

Senatul este for decizional pe toate cele trei legi. PSD a anunțat că își dorește adoptarea legilor justiției în această sesiune parlamentară, asta însemnând practic până la Crăciun.

Toate cele trei proiecte sunt dezbătute în procedura de urgență.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here