Primăria Călugăreni

Locuitorii comunei prahovene Călugăreni se confruntă de ani buni cu hoții de lemne care practic le-au lăsat terenurile ”la ras”, iar reprezentanții Primăriei și polițiștii nu fac nimic în această privință.

Totul ar fi început după anul 2000. La începutul anului, oamenii au intrat în posesia terenurilor printr-un proces verbal de punere în posesie provizorie conform Legii 18/1991. Potrivit cetățenilor, odată cu alegerea în funcție a noului primar, Ileana Cârlan, lucrurile au fost lăsate de izbeliște. Concret, locuitorii au fost lăsați să taie arbori după bunul plac, la îndemnul edilului. Oamenii cu care au stat de vorbă reporterii noștri susțin că sunt nemulțumiți de actuala conducere a administrației locale, care încă din anul 2000 trebuia să solicite efectuarea unui cadastru și măsurători conform aceleiași legii, pentru ca aceștia să poată obține un titlu de proprietate, lucru care nu s-a întâmplat. De aici au pornit furturile și alte discuții în contradictoriu care i-au făcut pe oameni în cele din urmă să cumpere lemne, în loc să le dobândească de pe propriul teren.

Cetățenii ne-au mai povestit că primarul și polițiștii au cunoștință despre haosul din comună, însă aceștia închid ochii și hoții de lemne își fac de cap. Potrivit locuitorilor, hoții nu au absolut nicio jenă, merg în pădure, fură lemnele de pe proprietățile oamenilor și le transportă liniștiți cu căruțele, trecând chiar prin fața postului de poliție.

Ce i-a făcut pe locuitorii Călugăreni să se plângă despre această situație este faptul că și-au găsit terenurile tăiate ”la ras” de către hoții de lemne, cunoscuți în comună, ei fiind neputincioși în fața autorităților locale.

Reporterii noștri au solicitat un punct de vedere atât Primăriei Călugăreni, cât și Poliției Prahova cu privire la situația descrisă mai sus, pe care vi le vom prezenta de îndată ce le vom primi.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here