fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Tarife noi în parcările cu plată gestionate de SGU Ploieşti

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Autorităţile locale dezbat zilele viitoare un proiect de majorare a tarifelor din parcările cu plată gestionate de SGU Ploieşti.

Tariful pentru o oră de parcare ar urma să crească de la 2,5 la 3 lei, iar abonamentele lunare vor costa 120 de lei pentru persoanele fizice, respectiv 270 pentru societăţi comerciale, instituţii sau ONG-uri.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Ploieştiului, e propus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Ploieşti programate la finalul acestei luni.

- Reclamă -

Conform propunerii, persoanele fizice vor avea posibilitatea să cumpere abonamente, la preţurile de 120 de lei per autoturism pe o lună, 288 de lei pe trei luni, 504 lei pe şase luni sau 864 lei pe an. În cazul persoanelor juridice, tarifele sunt de 270, 648, 1.134, respectiv 1.944 lei.

Proiectul propune şi tarife pentru parcarea supraetajată situată în centrul municipiului, pe strada Cuza Vodă. Aici, riveranii pot să-şi plătească locuri la etajele 3 şi 4 şi la mansardă, în limita a 250 de locuri, pentru 90 de lei pe lună în cazul persoanelor fizice, respectiv 150 de lei pe lună în cazul celor juridice. Pentru cei care nu sunt riverani, abonamentele vor costa 285 de lei pentru o lună, 680 pentru trei luni, 1.200 pentru jumătate de an sau 2.050 de lei pe un an întreg.

Totodată, eliberarea permisului de parcare pentru riverani va costa 20 de lei, la fel şi înlocuirea permisurilor sau cardurilor pierdute ori deteriorate.

- Reclamă -
Noile tarife pentru parcări se vor actualiza anual cu rata inflaţiei

Proiectul mai propune ca tarifele din parcările cu plată gestionate de SGU să se actualizeze în fiecare an cu rata inflaţiei, fără a mai fi necesară o nouă decizie a Consiliului Local.

În aceeaşi şedinţă a forului legislativ ploieştean mai sunt propuse două proiecte pentru aprobarea regulamentului de funcţionare a parcărilor cu plată, respectiv a parcării de pe Cuza Vodă. Conform primului dintre acestea, programul de funcţionare va fi de luni până vineri în intervalul orar 8.00 – 16.00 în cazul parcărilor cu plată gestionate de casieri încasatori, respectiv de luni până sâmbătă în intervalul 7.00 – 18.00 în cazul parcărilor unde se poate plăti la parcometre. Totodată, tariful de parcare poate fi achitat şi prin SMS sau prin intermediul unei aplicaţii mobile. Parcările cu plată din zona Oborului Ploieşti au un program separat, aici tarifele aplicându-se doar sâmbăta şi duminica, între orele 7.00 şi 14.00.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img