ISU Prahova a întocmit raportul după stingerea incendiului de la depozitul Urban Icim, intervenție care a durat 77 de ore. 

Așa cum era de așteptat, în depozit nu se aflau materiale de construcție, așa cum prevedea autorizația dată de Primăria Ploiești, ci deșeuri din mase plastice și deșeuri periculoase.

De fapt, în hala care a ars timp de trei zile, era o bombă cu ceas: MII DE TONE de mase plastice, deșeuri medicale și uleiuri uzate!

Comunicatul ISU Prahova: 

“Incendiul de pe strada Mimiului a fost lichidat aseară, în jurul orei 20:55, după aproximativ 77 de ore de la izbucnire.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au asigurat peste noapte căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars aproximativ 5300 tone de materiale plastice și solide sub formă de baloți, deșeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deșeuri medicale, precum și două autoutilitare.

Totodată, au fost salvate de către echipajele de pompieri o macara, o volă, două excavatoare, un utilaj agricol și industrial de tip bobcat, șase autoturisme și 28 de locuințe situate în imediata apropiere a evenimentului.

Cercetările efectuate au indicat drept sursă probabilă a incendiului “flacăra”, iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea “focului deschis în spații închise”.

Operațiunea de stingere a fost îngreunată de temperatura ridicată, fumul dens, gazele toxice degajate, cantitatea impresionată de materiale combustibile depozitate, precum și de imposibilitatea de a asigura intervenția din interiorul halei, elementele de construcție nu prezentau siguranță pentru salvatori și nu în ultimul rând problemele cauzate de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor realizându-se din cinci puncte, iar cel mai aproape punct de alimentare fiind la apromativ 3 km. de locul intervenției.

La momentul transmiterii acestei informări, la locul evenimentului se află în supraveghere o autospecială de lucru cu apă și spumă”, se arată în comunicatul ISU Prahova.

Poliția națională, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului derulează anchete.

Din moment ce au fost descoperite deșeuri periculoase, iar, la adresa respectivă, nu există autorizație pentru depozitare deșeuri, toți cei care se fac vinovați de otrăvirea ploieștenilor trebuie trași la răspundere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here