fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Teodor Calciu, antreprenor la 18 ani: “Banii se fac ușor dacă nu ești leneș”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Teodor Calciu este un tânăr antreprenor din Ploiești care dă restart afacerilor cu ajutorul materialelor video pe care le filmează cu telefonul.

Teodor Calciu, la doar 18 ani, povestește în emisiunea Generația lui John cum reușește să viralizeze materialele video pe care le filmează. Emisiunea se regăsește la finalul articolului.

Invitatul a început de jos. Filma cu un telefon și posta pe TikTok și Instagram producțiile pe care le realiza. Primele companii nu l-au băgat în seamă. Au fost peste 200 de companii pe care invitatul le-a abordat pentru primii bani de buzunar.

- Reclamă -

Citește și: Miruna Vâlcu, psihoterapeut: “Există tehnici care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste un atac de panică”

Nu a avut succes din prima. Cu toate aceasta, refuzurile primite nu l-au descurajat pe Teodor, ci l-au ajutat să își dea seama ce anume greșea în abordarea pe care o avea.

Pasiunea pentru social media îi plătește chiria în București

Creatorul de conținut, student fiind, reușește prin pasiunea lui pentru social media să își plătească chiria în București și să aibă și bani de buzunar.

“Când am început să lucrez în zona asta am contactat undeva la vreo 200 de firme din Ploiești. Din 200 de firme, doar două au fost de acord să aibă o întâlnire cu mine. Nu este deloc ușor să ajungi la clienți, mai ales atunci când ești la început de drum.”, a spus invitatul.

- Reclamă -

Pentru invitat refuzul este doar un antrenament. Acesta spune că mulți dintre posibilii clienți îl refuză din cauza faptului că este prea mic de vârstă, însă acesta nu se dă bătut. Teodor aplaudă puținele business-uri care i-au dat curajul să creadă în el și în munca pe care o realizează.

Teodor Calciu fost refuzat pe motiv că are doar 17 ani

“Din cele două firme care mi-au răspuns, una m-a refuzat pe motiv că la vremea aceea aveam doar 17 ani. O singură firmă, un salon de înfrumusețare, mi-a spus da ofertei pe care am lansat-o.”, a zis Teodor.

Citește și: Victor Dorobanțu: “A luat-o lumea razna cu drogurile, iar tinerii cred că e cool să te droghezi”

Teodor a trecut de ideea de a strânge un ban de buzunar, iar pasiunea lui reușește să îi plătească chiria și tot ceea ce ține de facultate. A învățat să aibă o atitudine de învingător urmărind pe internet oameni care împărtășesc aceeași pasiune ca el.

Dacă nu ești leneș, banii de fac ușor

“Sunt foarte multe oportunități pentru tineri, dar pe care aceștia nu le realizează. Consider că nu e greu să faci bani. Trebuie doar să nu vrei sau să fii leneș ca să nu faci bani.

- Reclamă -

Sunt oameni care caută tineri să lucreze în diferite domenii. Clienții chiar îmi spun că mă aleg pe mine pentru partea de social media pentru că cei de vârsta mea știu exact cum merg lucrurile pe social media.”

Începuturile sunt dificile, dar nu imposibile

Dacă ești la început de drum și consideri că nimeni nu te va băga în seamă, asta poate fi o judecată nu tocmai bună.

Tedor îi încurajează pe tineri să experimenteze cât mai mult, să exerseze și să nu se oprească din a învăța lucruri noi. Începuturile pot fi dificile, dar satisfacția cu siguranță va fi una pe măsură.

“Aveam zero experiență pe filmat și pe editat. Deschisesem pentru prima dată programul de editare. Dar ulterior am început să fac mai multe filmări, să editez mai mult și m-am îmbunătățit.

Citește și: Ahmet Aydin, portar la Petrolul Noua Generație: “Tinerii nu mai fac sport, ci stau cu orele pe TikTok”

Chiar dacă nu ești bun într-un domeniu, chiar dacă nu te pricepi la vânzări sau la comunicare, nu e capăt de lume. Nimeni nu s-a născut învățat. Este totul despre a exersa.”

Două dintre cărțile care l-au impactat pe invitat sunt “Atomic Habits” de James Clear și “Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki.

Întrebat ce vicii are la vârsta de 18 ani, Teodor Calciu a zis că se ferește cât poate de mediile și oamenii toxici. Invitatul spune că nu a fumat niciodată și nu a încercat nimic din viciile disponibile la orice colț de stradă.

Teodor Calciu în emisiunea Generația lui John

Citește și: Ciprian Baican, dublu campion mondial la tir cu arcul: “Mă antrenez, zilnic, 4 ore cu arcul”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img