Foto cu caracter ilustrativ

Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății întocmit acum câteva luni arată , la Spitalul Ilfov, valvele folosite la gravide și pompele de aspirație ale nou-născuților sunt sterilizate în găleți puse pe jos, fără calcului timpilor, scrie Tolo.ro. Raportul Corpului de Control a ajuns atât pe biroul lui Florian Bodog, cât și pe cel al lui Marian Petrache, șeful Consiliului Județean Ilfov. Tolo.ro susține managerul Spitalului din Ilfov este protejat de ministrul Sănătății.

Raportul documentează o radiografie pe 2016-2017, ani de afaceri îmbinate cu o incompetență atroce, scrie Tolo.ro, adăugând “Pur și simplu, spitalul face orice invers în privința infecțiilor nosocomiale!”

“Nu există protocoale, timpi de dezinfecție, nu se evidențiază germenii”, au scris inspectorii în raportul citat.

Fără știe, gravidele și copiii lor folosesc materiale sanitare nesterilizate corespunzător. Ei sunt printre cele mai expuse victime ale infecțiilor: mamele și copiii.

Când apar infecțiile, “pacienții sunt tratați cu antibiotice, neținandu-se seama de sensibilitate sau de rezistența tulpinii”, se mai arată în raport.

Ministrul Bodog și șeful CJ Petrache păstrează în sertar acest raport, țînând-o în brațe pe managerul Patricia Ene, mai scrie Tolo.ro.

Citește integral pe Tolo.ro.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here