fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Traian Băsescu va primi cetățenia Republicii Moldova

Citește Și

- Reclamă -

basescu - Ziarul INCOMODFostul președinte Traian Băsescu a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că pe 2 și 3 aprilie va efectua o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti. Fostul președinte va primi cetățenia Republicii Moldova, anunță ambasadorul României la Chișinău.

Actualizare 10.25. Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va primi cetăţenia Republicii Moldova de la şeful statului moldovean, Nicolae Timofti, a declarat ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurca, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Întrebat câtă încărcătură simbolică ar avea informaţia că Băsescu va fi deţinătorul cetăţeniei Republicii Moldova, ambasadorul a declarat că la această întrebare ar trebui să răspundă „întâi de toate preşedintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda această cetăţenie, în al doilea rând, sigur, preşedintele Băsescu, care, cum se ştie, şi-a dorit mult această cetăţenie”.  

- Reclamă -

Atât în prima zi, cât şi în cea de-a doua zi a vizitei vom avea discuţii consistente legate de situaţia de securitate din regiune, situaţia de securitate a României şi a Republicii Moldova, evoluţia proceselor de apropiere de Uniunea Europeană a Republicii Moldova, precum şi relaţia bilaterală”, precizează Traian Băsescu.

Fostul președinte mai anunță că va vizita biserica de lemn maramureşeană „Sfinţii Martiri Brâncoveni” dăruită de România, Cetatea Soroca şi va avea și o întâlnire cu presa.

El menționează că în timpul acestei vizite îi va fi conferit Ordinul „Ştefan cel Mare”.

- Reclamă -

„Fac precizarea că poziţiile pe care le voi exprima în această vizită privată NU ANGAJEAZĂ ROMÂNIA”, subliniază Traian Băsescu.

Sursa: www.digi24.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut