Fostul șef al DNA Timiș, Tamas Schiffbeck, s-a sinucis în această dimineață, după ce s-a aruncat de la etajul șase al sediului DNA.

În 2015, procurorul a fost anchetat de structura centrală a DNA în marele dosar în vâzărilor fictive de imobile de către Primăria Timișoara. De altfel, Schiffbeck a fost obligat de CSM, în 2015, să renunțe la cariera în DNA și a fost nevoit să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

El nu a primit acceptul Consiliului Superior al Magistraturii de a-și continua activitatea în cadrul DNA.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării domnului procuror Schiffbeck Tamas de continuare a activităţii la Serviciul Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după încetarea mandatului în funcţia de procuror șef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul acestei structuri specializate. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Schiffbeck Tamas la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara (unitate de parchet de unde provine), după încetarea mandatului în funcţia de procuror șef al Serviciului Teritorial Timişoara din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, începând cu data de 25.06.2015”, se arată în răspunsul CSM.

Numele lui Schiffbeck a fost vehiculat în legătură cu ancheta structurii central a DNA la Primăria Timișoara, care vizează vânzări ilegale de spații locative în baza Legii 112, el fiind beneficiarul unui astfel de apartament, achziiționat deși nu era chiriaș în el la momentul apariției legii.

În acest dosar, care a ajuns la maturitate spre finalul anului 2018, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here