Un bărbat din București și fetița lui în vârstă de șase ani au fost recuperați de pe un traseu extrem de periculos din Bucegi după mai bine de zece ore. Cei doi rămăseseră blocați într-o zonă nemarcată, pe Acele Morarului au precizat salvamontiștii din Bușteni, șocați de inconștiența bărbatului.

Turistul își cumpărase un ham și cordelină de la un magazine cu materiale de construcții, și-a echipat fetița și a mers la munte după ce a urmărit un film pe internet, au precizat salvamontiștii din Bușteni, într-o postare pe Facebook.

”Bărbatul din Bucuresti și-a  pus copilul de numai 6 ani în pericol, pentru ca a vazut un film pe internet despre un traseu nemarcat din Acele Morarului și a vrut să-l parcurgă. Și-a echipat fetița cu un ham și o cordelină cumparata de la un supermarket cu materiale de construcții și a pornit la drum.  Pentru ca nu cunoșteau deloc zona s-au ratacit și au rămas blocați între Râpa Adâncă si Vâlcelul Râpei Mici”, au explicat salvatorii montani.

Echipele Salvamont din Bușteni și Prahova au plecat dupa ei, joi la ora 17.00 și după mai bine de zece ore au reușit să-i coboare cu bine de pe munte. Fetița a fost cărată pe brațe pentru ca era epuizată fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here