fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Un deputat plătește tarif social la energie electrică: primeşte preţ subvenţionat de Statul Român

Citește Și

- Reclamă -

Un deputat din Parlamentul României spune că plătește tarif social la energia electrică. Deputatul USR Cristina Prună a explicat într-o postare pe facebook că primește preț subvenționat de Statul Român și că până în luna martie 2023 are un preț plafonat la 0,68 lei/kWh. 

”Cum am ajuns să plătesc tarif social la energie electrică. Măsurile luate pentru a ajuta oamenii în criza facturilor la energie au fost de la început haotice şi fără sens. În decembrie 2021, ministrul energiei venea să ne spună la televizor cum facturile nu cresc, iar pe partea cealaltă oamenii primeau facturi de 2-3 ori mai mari. Apoi au modificat din nou măsurile, iar în lunile februarie şi martie 2022 cei care s-au încadrat în consumurile stabilite de stat au primit plafonare şi compensare, cei care nu s-au încadrat nu au primit nimic. Merită spus că toate aceste măsuri sunt finanţate pe banii furnizorilor de energie care ar fi urmat să primească diferenţa între preţul din factură şi cel real. În realitate, au primit undeva la 30% din sumele solicitate. Practic până acum statul a făcut politică socială pe bani privaţi”, a scris Prună.
Deputatul USR afirmă că se va lăsa cu urmări, pentru că ”din ce în ce mai mulţi furnizori ies de pe piaţă, iar asta va duce la alte creşteri de preţ”. ”Sigur, suportate din bugetul de stat: adică tot banii noştri!”, adaugă aceasta.
Cristina Prună spune că de la 1 aprilie 2022 a intrat în vigoare plafonarea bazată pe consumul anului trecut.
”Ei bine, eu anul trecut am consumat sub 100 kWh/lună. Ce credeţi? Primesc până în luna martie 2023 un preţ plafonat la 0,68 lei/kWh. Un deputat în Parlamentul României primeşte preţ subvenţionat de statul român. Această aberaţie este doar vârful icebergului. O persoană cu venituri modeste, dar care se încălzeşte consumând energie electrică nu va beneficia de sprijin pentru că depăşeşte limita de consum pentru care preţul e plafonat. Noi am propus reducerea TVA-ului la 5% şi eliminarea unor tarife din factură. Aceste măsuri se aplicau pentru toată lumea în mod nediscriminatoriu. Aici am ajuns. Mi-au dat tarif social la factura de energie. Nici măcar nu pot renunţa el”, povesteşte Cristina Prună, potrivit news.ro.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Ce a găsit Poliția în casa bărbatului mort după ce o bombă pe care o construia i-a explodat în faţă

Un bărbat de 44 de ani a murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală. Materialele folosite...