Schimbarea secretarului municipiului și directorului economic nu a rezolvat problemele în Primăria Ploiești! Deși mulți sperau ca prin venirea lui Laurențiu Dițu (secretar) și a lui Viorel Boștină (director economic) să fie deblocate plățile către instituțiile subordonate, acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit angajaților primăriei Ploiești care au stat de vorbă cu reporterii noștri, nu se va da drumul la bani din mai multe motive care îi au în centru pe cei doi noi angajați ai municipiului.

Potrivit unor angajați din Primărie, secretarul Laurențiu Dițu ar fi afirmat prin birouri că nu va da aviz favorabil proiectelor decât după ce acestea vor avea vize favorabile de la Juridic și Economic, situația fiind astfel identică cu perioada în care Anabelle Măntoiu era secretar. În plus, Dițu le-ar fi spus unor colegi de-ai săi că nu a venit în Primăria Ploiești pentru a găsi soluții astfel încât problemele să fie rezolvate și că așteaptă ca alte persoane să i le prezinte.

În paralel, nici la Direcția Economică lucrurile nu stau mai bine! Noul director economic Viorel Boștină nu deține viza CFPP și potrivit unor surse din administrația publică locală nu îndeplinește condițiile necesare astfel că viza nici nu va ajunge la acesta. Boștină ar fi spus în Primărie că va da “viza verbal”, dar acest lucru este inutil pentru luarea unor decizii.

Viza Controlului Financiar Preventiv este deținută la ora aceasta de Manuela Tărăcilă, dar potrivit angajaților din primărie se fac tot felul de presiuni pentru ca viza să treacă la o altă persoană, întrucât Tărăcilă nu este de acord cu plățile care au ridicat probleme atâta timp.

Se pare că presiunile au mers atât de departe încât, spun surse din primărie, Viorel Boștină a amenințat-o pe Manuela Tărăcilă, șefa Serviciului Financiar, care deține viza CFPP, că dacă nu face plățile către TCE, îi va fi retrasă. Potrivit unor angajați, primarul Adrian Dobre intenționează să dea o dispoziție pentru ca viza CFPP să treacă la Mariana Gavrilă, o altă angajată a primăriei.

Refuzul angajatelor Direcției Economice de a semna documentele financiare pe care nu le consideră legale se pare că i-a determinat pe cei din Executivul Primărie să convoace chiar Comisia de Disciplină pentru ca acestea să fie sancționate. În plus, angajații Direcției Economice spun că atitudinea lui Viorel Boștină lasă de dorit, pe lângă presiunile de care vorbeam mai sus, acesta vorbindu-le urât și chiar jignindu-le.

Viorel Boștină, deși își tratează astfel subordonatele, nu dă dovadă de “experiență în administrație” și nu se descurcă să facă bugetele pentru 2018, astfel că potrivit angajaților din primărie a fost chemată să rezolve problema o fostă șefă de serviciu din cadrul Direcției Economice, ieșită la pensie de câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here