Construirea unui nou Spital Județean de Urgență în Ploiești de la zero reprezintă unul dintre proiectele majore la care lucrează în prezent conducerea Consiliului Județean Prahova.

Potrivit vicepreședintelui CJ Prahova, Dumitru Tudone, în prezent s-a identificat o posibilă zonă în care unitate medicală spitalicească să poată fi construită și se caută sursele de finanțare.

”Domnul președinte Iulian Dumitrescu are ca obiectiv să rezolve tot ce înseamnă asistență medicală în județul Prahova, chiar și prin identificarea unei soluții pentru construirea unui spital județean de la zero. În prezent analizăm identificarea sumelor necesare pentru acest proiect major. În paralel vrem să asigurăm și sumele necesare pentru asigurarea unei normalități și desfășurarea unui act medical în condiții umane la nivelul infrastructurii medicale existente. Suntem în analiză chiar de eficientizare a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, unde am observat că pierderile sunt foarte mari. Vom continua procedurile pentru modificarea acestui spital, astfel încât să devină secție externă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru a putea eficientiza la maxim și diminua pierderile”, ne-a declarat Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova.

În altă ordine de idei, vă reamintim faptul că primarul Andrei Volosevici a anunțat faptul că anul acesta vor începe lucrările la Spitalul Municipal de Urgență Ploiești.

Construirea acestei unități spitalicești este așteptată de foarte mult timp de ploieșteni, însă până în prezent a rămas doar la stadiul de proiect pe hârtie, după ce a reprezentat principala promisiune în campaniile electorale la alegerile locale din 2012 și 2016.

Potrivit primarului Volosevici proiectul ar putea să prindă contur la sfârșitul lunii februarie, atunci când va fi lămurită situația celor 7,5 hectare de teren pe care era amplasată fosta unitate militară de pe strada Torcători(mai multe amănunte aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here