Situațiile incredibile se țin lanț în Primăria Ploiești de parcă prevestesc Apocalipsa. Ca în fiecare an, la începutul școlilor, administrația locală oferă un număr de ghiozdane cu rechizitele aferente. Gest lăudabil. Numai că lucrurile nu puteau rămâne așa.

După recepționarea ghizdanelor, ca să le facă o surpriză, primarul Dobre le-a spus viceprimarilor că, dacă tot începe școala și toamna se numără bobocii, s-a gândit să implementeze pentru șefii din administrație programul ”Prima Borsetă”. Toate bune și frumoase până au ajuns borsetele la etajul trei. Brusc, cei trei capi ai administrației locale au uitat de prietenie.

Potrivit martorilor, primul care și-a ales borseta a fost, evident, Dobre. Nici n-a apucat să pună mâna pe ea că viceprimarul Ganea l-a apostrofat: ”Asta cu Star Wars o vreau eu. Ai tu habar de Jedi și de Obi Wan? Ia-o pe aia cu Star Trek!”.

”S-o ia Pană pe aia. Poate e fan klingonieni.”.

Viceprimarul Pană s-a supărat și el: ”Eu m-am uitat în week-end la maratonul Star Wars. Habar n-aveți voi. Am și poster cu R2D2 în bucutărăie. A mea trebuie să fie.”.

În momentul când Dobre a refuzat să cedeze borseta cu Star Wars s-a dezlănțuit iadul. Ganea trăgea dintr-o parte, Pană striga: ”may the force be with me” și Dobre le promitea sancțiuni pe cale administrativă. La un moment dat au tras așa de tare că au rupt borseta în trei bucăți. Cearta s-a terminat brusc. Dobre a ales o borsetă cu Star Trek, Ganea cu Omul Paianjen, iar George Pană, a plecat acasă cu una cu Scooby Doo.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here