USR depune marți în Parlament un proiect de lege privind desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților, a anunțat la RFI România deputatul Stelian Ion. Secția specială s-a remarcat prin dosare făcute unor magistrați, dar și prin retragerea apelurilor în dosarele lui Viorel Hrebenciuc și Sebastian Ghiță.

Parlamentarul USR, Stelian Ion, spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament: ”În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu”.

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor

El subliniază că ”și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă”.

”Cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp”, a spus Stelian Ion la RFI.

Reamintim că înființarea Secției Speciale a fost criticată atât de majoritatea magistraților din România, cât și de Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și GRECO.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here