Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns în Prahova, în comuna Gorgota.  Aproape 100 de localnici, majoritatea vârstnici, care nu au acces la servicii medicale, au primit consultații gratuite de la medicii specialiști veniți din București, Brașov și Râmnicu Sărat.

Pacienții  au beneficiat de investigații amă­nun­țite pe nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă sau oftalmologie. Pacienților le-au fost făcute gratuit și investigații EKG, dar și ecografii abdominale.

Campania ”Sănătate pentru sate” se derulează de 7 ani și este destinată persoanelor vârstnice din mediul rural, în special celor care ajung cu mare greutate să beneficieze de suport medical de calitate.

Medicii au descoperit la Gorgota și un caz mai special, o bătrână în vârstă de 80 de ani, care avea probleme cardiace și care, după consult, a fost trimisă de urgență către spital, deoarece prezenta un risc foarte mare de infarct miocardic.

În decurs de 7 ani, în Prahova, 5630 de persoane au beneficiat de consult gratuity în cadrul acestei campanii.

Campania „Sănătate pentru sate” se desfășoară pe baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here