fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

Veste importantă pentru bugetul operatorului Termo Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Termo Ploieşti va putea obţine venituri din cogenerare, după ce autorităţile locale au anunţat că au preluat de la Consiliul Judeţean grupul energetic 5 din CET Brazi.

Grupul energetic 5 al termocentralei de la Brazi, compus din cazan şi turbină, poate produce atât agent termic cât şi energie electrică, lucru care înseamnă că, odată pus în funcţiune, ar putea aduce venituri substanţiale pentru operatorul municipal de termoficare.

Autorităţile ploieştene au preluat cazanul şi turbina în proprietate, de la Consiliul Judeţean, aşteptându-se ca în câteva zile să se facă şi transferul grupului 6, a anunţat astăzi viceprimarul Daniel Nicodim, membru în comisia municipală de preluare.

- Reclamă -

„Comisiile reunite al Consiliului Judeţean şi Primăriei au ajuns la un consens, după ce actele ISCIR şi CNCIR au fost gata şi suntem în măsură să transmitem către Termo grupul 5, format din cazan şi turbină. E nevoie de o infuzie de captial, pentru că acest grup consumă mult mai mult gaz decât CAF-ul care ne-a dus până în acest moment. Dar, odată pornit şi obţinute aprobările pentru livrarea energiei electrice în sistem, se pot întoarce o parte din bani prin vânzarea de energie electrică. Sunt gata şi documentele pentru a prelua grupul 6, cazan plus turbină, am decis să prioritizăm pentru că Termo are nevoie urgent să intre pe o schemă de funcţionare cu grupul 5”, a declarat Daniel Nicodim.

Soluţia prin care Termo Ploieşti s-ar putea redresa financiar

Transferul termocentralei şi al reţelei primare de transport de la Consiliul Judeţean Prahova la Consiliul Local Ploieşti a fost decis în 2022, după criza apei calde şi decizia autorităţilor locale de a înfiinţa un operator propriu. La momentul respectiv au fost transferate doar Cazanul cu Apă Fierbinte nr. 2, celebrul CAF, şi o turbină rămasă de la Veolia Energie, trecută pe la reparat. În schimb, grupurile 5 şi 6 au rămas la CJ pentru lucrări, în contextul în care cele două consilii stabiliseră că bunurile trebuie să fie în stare de funcţionare pentru a putea fi transferate. După finalizarea reparaţiilor, preluarea a mai fost întârziată câteva săptămâni de faptul că anumite echipamente tehnice rămăseseră autorizaţiile ISCIR, ceea ce, din nou, le făcea nefuncţionale.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut