fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

VIDEO: Autospeciale noi la ISU Prahova. Ce pot face noile mașini

Citește Și

- Reclamă -
ISU Prahova a primit mai multe autospeciale noi care au fost prezentate, vineri, la sediul pompierilor prahoveni. 

Printre autospecialele intrare în dotarea ISU Prahova se numără, în premieră, mașina de salvare destinată nou-născuților care are inclusiv un incubator performant și aparate moderne de terapie intensivă.

De asemenea, ISU Prahova a primit o autoscară ce poate fi folosită până la înălțimea pe 45 de metri.

- Reclamă -

Spre deosebire de cele aflate deja în dotarea pompierilor prahoveni, aceasta primită acum are capacitatea de intervenție și pe orizontală (pe luciul apei, de exemplu) și chiar în adâncime (pentru intervenții în râpe, etc), până la minus 8.2 metri.

 - Ziarul INCOMOD

O altă achiziție importantă este autospeciala de stingere Renault cu o capacitate de 10.000 de litri. Este singura care poate alimenta din surse naturale, lacuri, râuri, acumulări de apă, ceea ce reprezintă un avantaj enorm la intervențiile în zonele izolate, aflate la mare distanță de hidranți.

- Reclamă -

 

„Bătrânica” își face treaba și după 45 de ani

În curtea ISU a fost adusă, alături de mașinile noi, și o autospecială veche de 45 de ani, ROMAN. Astfel de mașini se află încă în dotarea tuturor stațiilor ISU și lucrează „cot la cot” cu cele mai noi.

Chiar dacă mai lasă pete de ulei, aceste mașini care vin din perioada comunistă au nenumărate intervenții la activ și încă își dovedesc utilitatea.

„Ne folosim de ele, mai ales pe străzi înguste. Sunt mai mici, cotesc mai bine și au capacitate de 9.000 de litri. Este adevărat, cele noi au alte sisteme și permit economisirea apei, însă aceste autospeciale bătrâne și-au făcut treaba și încă o fac. Probelema cea mai mare este la timpii de intervenție, pentru că merg încet, dar sunt trimise cele rapide și apoi acestea mai vechi pot suplimenta efectivele”, ne-a spus unul dintre angajații ISU.

- Reclamă -

 

Autospeciale de intervenție și echipamente nou intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Șerban Cantacuzino al județului Prahova (comunicat ISU Prahova)

În acest an, parcul auto al inspectoratului a fost completat cu patru autospeciale de ultimă generație, achiziționate prin atragerea unor fonduri externe nerambursabile semnificative de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar Consiliul Județean Prahova a sprijinit buna desfășurare a activității inspectoratului prin alocarea unui buget care a permis modernizarea sistemului pe mai multe paliere și creșterea eficienței intervențiilor.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că subunitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.
Suntem conștienți că diversitatea și complexitatea misiunilor instituției și necesitatea asigurării unui serviciu de calitate pentru cetățeni presupun, pe lângă o bună pregătire a personalului, echipamente de intervenție și mijloace logistice adecvate.

Obiectivul fundamental al întregii activități a inspectoratului constă în îmbunătățirea calității misiunilor executate în folosul populației, prin creșterea calității acțiunilor de prevenire și intervenție în domeniul situațiilor de urgență.

În perioada următoare, avem în vedere identificarea unor soluții fiabile și performante pentru modernizarea Detașamentelor de Pompieri 2 Ploiești și Sinaia, cât și dotarea cu tehnică de intervenție.
Totodată, ne propunem să oferim întreaga noastră susținere celor care au ales să-și riște propria siguranță pentru siguranța celorlalți, celor care luptă pentru viața semenilor lor.
Astfel, autospecialele completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.

1. O autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 de același tip, care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului.
Reamintim faptul că anul trecut, în luna iunie, au fost semnate două Acorduri-cadru în valoare de 159 milioane euro privind achiziția a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor dintre care 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.
Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere. Un element de noutate al acestor mijloace tehnice îl reprezintă posibilitatea de a se alimenta cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

2. Autospeciala de tip neonatologic este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă.
Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor constau în incubator de transport, targă, saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.
Autospeciala a fost achiziționată prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale, finanțat prin Programul Operațional Regional.
Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 lei (TVA inclus).

3. Autoplatforma hidraulică de intervenție și salvare de la înălțimea ?? ?? ? achiziționată în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului. Este destinată misiunilor de salvare de la înălțime pe timpul stingerii incendiilor și în cazul producerii unor accidente tehnologice și dezastre sau salvarea din diferite medii ostile.
Brațul mobil permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de – 8,2 m, tunul de apă având o capacitate de 3.800 litri pe minut.
Brațele hidraulice ale autoplatformei sunt manevrate digital și nu au limită de rotire, iar, în interiorul cabinelor există multiple comenzi digitale care ajută la derularea mai rapidă a operațiunilor de salvare.
Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat. Valoarea unui astfel de mijloc tehnic este de 865.000 Euro/bucată.
Autospeciala a fost achiziționată prin, ????????? ??????? ????, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare totală este de aproximativ 682 milioane Euro.

4. Autospeciala de transport victime multiple este utilizată în cazul situațiilor de urgență în care sunt implicate mai multe victime, asigurând posibilitatea transportului și acordării asistenței medicale, simultan, în cazul a 2 persoane cu urgență medicală de cod roșu, 4 persoane cu urgență de cod galben sau 6 persoane cu afecțiuni de cod verde. Totodată, autospeciala este folosită pentru transportul medical al persoanelor supraponderale, transportul persoanelor de la și la locul intervenției, evacuarea și relocarea persoanelor din zone de risc.
Autospeciala a fost achiziționată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – Proiectului „Viziune 2020“ derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Nereguli grave la lactatele din magazine. ANSVSA a aplicat amenzi de peste 700.000 de lei

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 martie au scos la...
Sari la conținut