Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă problemele financiare cu care se confruntă orașul în această perioadă. Într-un cuvânt totul s-ar rezuma la dezastru.
Practic, fosta conducere a primăriei Ploiești a lăsat o “gaură” în bugetul local de aproape 50 de milioane de lei.
Volosevici susține că problema cea mai gravă este la termoficare, unde există o restanţă de aproximativ 21,7 milioane, existând factură neplătită din 2018.

Sunt probleme și cu plata curentului pentru iluminatul public, iar Electrica, aşa cum o făcea şi în urmă cu un an şi ceva, a somat Primăria, avertizând că va tăia alimentarea dacă nu-şi primeşte banii. Mai au fost găsite restanţe şi la semaforizare, dar şi la nivelul Clubului Sportiv Municipal, atât la plata utilităţilor, cât şi la plata contractelor sportivilor. Din cauza aceloraşi datorii sunt în pericol şi competiţiile programate în următoarea perioadă pe Stadionul “Ilie Oană” şi la Sala Sporturilor “Olimpia”.

” Cea mai gravă situație este la nivel de termie, dar acolo vom rezolva lucrurile, cum de altfel ați văzut că nu există nicio problemă în ceea ce privește furnizarea agentului termic. Am beneficiat de înțelegere din partea Veolia Energie. De asemenea, într-o formulă pe care nu o înțeleg, am de gând să o modific ca și procedură, s-a făcut o reeșalonare, care a fost semnată de primar (n.r. fostul edil Adrian Dobre), fără să găsească o formulă de a lăsa bani acolo. Această reeșalonare avea scadența pe 30 septembrie 2020, sumele estimate fiind de aproximativ 21, 7 milioane lei. Vom intra în ședința de Consiliu Local cu o nouă reeșalonare.(….) De ce nu s-au plătit facturile la iluminatul public și mentenanța la iluminat, nu știu. De ce ajungem în ultimele zile să semnăm mentenanța pe semaforizare, nu știu. Ușor, dar sigur, le luăm pe toate la periat și vom funcționa absolut în regulă. Pentru mentenanță iluminat sunt 400 mii de lei, iar facturi restante la iluminatul stradal sunt 1 milion. Datoriile se ridică în jurul sumei de 50 milioane lei, dar real, prin modul de lucru cu TCE Ploiești, probabil vom mai scădea vreo 14 milioane. De ce? Pentru că diferența de tarif neplătită pe anul acesta este de 20 milioane și mai exista o subvenție de 1, 7 milioane pe subvenție la transport, ne-am înțeles ca să trecem anul în regulă, să plătim undeva în jur de 7,7 milioane lei. Vreo 6 milioane i-am strâns. Avem obligația să pune pe contractul subsecvent la salubritate 4 milioane lei. Însă nu cred că se vor cheltui, dar, în acelaşi timp, există obligația juridică și nu vreau să creez o vulnerabilitate, în contextul în care, după analiza din Consiliul Local, vom decide rezilierea contractului cu Rosal. Se pune această problemă în contextul în care oamenii nu înțeleg că vrem mai mulți oameni care lucrează, mai puțin personal TESA, iar oamenii care lucrează să fie plătiți se poate pune orice fel de problemă. Nu voi accepta în niciun fel să reintrăm în mizerie. Sunt 200 de angajați, ar trebui minim 300 de angajați pentru programul pe care îl estimăm . Tocmai de aceea am solicitat, și până una alta reacția a fost ok, și anume au mai venit oameni din București, care au completat. De asta acum facem ce trebuia să se facă de ani de zile la un anumit nivel”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Totodată, edilul a anunțat faptul că nicio societate a Primăriei Ploiești nu este una care să producă profit în prezent.

1 COMENTARIU

  1. Nicio societate nu face profit dar aduce bunastare ; pentru salariatii angajati pe pile ce incaseaza beneficii imense pentru frecat buha . Nicidecum cetateanului care plateste tot .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here