261 de prahoveni au fost testați pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, anunță Direcția de Sănătate Publică Prahova. Printre aceștia se află 17 cadre medicale de la Spitalul Municipal Schuller din Ploiești.

Remarcăm faptul că cei mai mulți prahoveni infectați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore sunt persoane active, cel mai probabil oameni care merg la serviciu, cu vârsta cuprinsă între 30 și 59 de ani, 154 în total. Restul până la 261 sunt vârstnici cu vârsta cuprinsă între 69 și 89 de ani, dar și copii și tineri până în 29 de ani.

De asemenea este important de precizat că recordul de noi infectări din Prahova este determinat și de numărul mare de teste realizate în laboratoarele spitalelor de stat din județ. Astfel în ultimele 24 de ore au fost realizate 238 de teste în spitalele de stat.

Precizăm că Direcția de Sănătate Publică Prahova nu oferă informații despre numărul testelor făcute la cerere de către prahoveni și realizate în laboratoarele clinicilor private.

Așa se explică de ce au fost zile în care raportările DSP Prahova au creat confuzii. De exemplu, luni, 2 noiembrie, DSP Prahova anunța 122 de noi cazuri de COVID-19 la nivelul județului, în condițiile în care, conform aceluiași document, nu au fost raportate testări noi.

Abia după ce am solicitat explicații, Prefectura Prahova prin Biroul de Presă, a revenit asupra informației inițiale:”Rectificare de la DSP Prahova. Ieri au fost realizate 32 de teste la SJU Ploiesti. Nu s-au regasit în numărul prezentat în raportare întrucât informația a fost comunicată de unitatea medicală ulterior centralizarii datelor de către DSP

Acestor teste li se adaugă și cele de la privat, dar care nu sunt centralizate de catre DSP Prahova”.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 10322 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 347 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex feminin (66, 67, 70 ani) și opt persoane de sex masculin (52, 57, 64, 67, 69, 71, 81, 82 ani), cu comorbidități.

Cele 261 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 14

19-29 ani – 22

30-39 ani – 26

40 – 49 ani – 70

50 -59 ani – 58

60- 69 ani – 37

70 -79 ani – 23

80 – 89 ani – 11

Peste 90 ani -0

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat noi focare la Spitalul Municipal Schuller Ploiești, fiind confirmațe cu noul coronavirus 17 cadre medicale din secția Oncologie (4 persoane), compartimentul de Radioterapie (6), laboratorul de analize medicale (4) și laboratorul de Radioterapie (3). Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecția spațiilor. Activitatea în secțiile respective este asigurată de personalul care nu a fost infectat cu noul coronavirus, în condiții de maximă siguranță.

Un alt focar a fost înregistrat la Complexul de Servicii Comunitare Fântânele, unde 44 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, nouă sunt din rândul personalului, iar 35 sunt beneficiari. Cei din urmă au fost izolați în unitatea medico-socială, fiind monitorizați de un medic specialist. Spațiile au fost dezinfectate.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 35727 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori este de 1,82.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here