Elena este unul dintre “mascații” Poliției Prahova. Deși este femeie într-o lume dominată de bărbați, spune că îi place să facă parte din echipa de luptători ai poliției, forțele speciale care sunt chemate să intervină la unele din cele mai delicate misiuni. Reporterii noștri au realizat un interviu cu Elena, în care aceasta vorbește despre meseria sa. Materialul video poate fi văzut la finalul articolului.

Se antrenează câteva ore în fiecare zi în care este de serviciu, apoi urmează alte ore de pregătire tactică. În tot acest timp, luptătoarea este gata în orice moment să plece la intervenție, dacă “se dă alarma”.

Pentru cei care nu știu, Serviciul pentru Acțiuni Speciale execută intervenții în cazul jafurilor sau atacurilor comise de infractori înarmați și participă la prinderea infractorilor periculoși sau violenți. Totodată, desfășoară acțiuni pentru eliberarea persoanelor răpite şi sechestrate și pentru prinderea grupurilor de infracționalitate organizată. Forțele speciale participă și la finalizarea unor acţiuni de prindere în flagrant a infractorilor și acordă sprijin de specialitate şi execută paza sau însoţirea unor transporturi speciale. Luptătorii SAS sunt cei care sprijină cu efective specializate celelalte subunităţi ale Poliției în executarea raziilor şi acţiunilor poliţieneşti “fulger”, în zone şi medii cu ridicat potenţial infracţional și efectuează operaţiuni speciale de salvare a victimelor, împreună cu celelalte subunităţi ale Poliţiei, în cazul producerii unor catastrofe (explozii, incendii, cutremure).

Iată ce povestește Elena despre munca de luptător SAS:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here