Două pasarele care traversau pârâul Dâmbu în cartierul Mihai Bravu au fost demolate, urmând să fie construite unele noi.

Este vorba despre pasarele din dreptul străzilor Cometului și Neajlov, a anunțat primăria Ploiești într-un comunicat de presă.

Video cu momentul demolării la finalul articolului.

“Lucrările de demolare și construire vor fi executate de către Asocierea SC SOS SERVICE SRL (lider al asocierii) – SC Dineng Dev SRL (asociat), în baza contractelor de proiectare și execuție, ce au fost încheiate cu municipalitatea ploieșteană la finele anului trecut.

Pasarela din zona străzii Cometului va avea o deschidere de 13,00 m si o lungime totala de 14,00 m, iar, în secțiune transversală, aceasta va avea o lățime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lățime utilă.

Infrastructura pasarelei va fi alcătuită din 2 culee cu elevația din beton armat, fundate indirect pe piloți din țeavă cu diametrul 323,9 mm, umpluți cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270), solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarelă va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm. La marginea părții carosabile se va monta parapet metalic pietonal.

Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu pantă în amonte, aval și sub pasarelă. Se vor realiza și lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte și 20,00 m în aval.

Proiectul noii pasarele din dreptul străzii Neajlov prevede o deschidere de 14,00 m și o lungime totală de 18,29 m. În secțiune transversală, pasarela va avea o lățime totală de 1,77 m, din care 1,50 m lățime utilă.

Infrastructura pasarelei este alcătuită din 2 culee cu elevația din beton armat, fundate indirect pe piloți din țeava cu diametrul 323,9 mm, umpluți cu beton cu lungimea de 5,10 m. Suprastructura va fi alcătuită din grinzi metalice ( IPE270) solidarizate în sens transversal prin antretoaze metalice (profile IPE200). Calea pe pasarela va fi din tablă striată găurită cu grosimea de 5 mm.

La marginea părții carosabile se va monta parapet metalic pietonal. Racordarea cu terasamentele se va face cu taluze cu panta în amonte și aval și sub pasarelă.
Se vor realiza și lucrări de reprofilare a albiei pe 40,00 m în amonte și 20,00 m în aval.”, a transmis primăria Ploiești într-un comunicat de presă.

Imagini video de la demolarea pasarelelor (sursa facebook primăria Ploiești):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here