fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO: Percheziții în dosarul care vizează UNIFARM. Peste 1 milion de măști neconforme cumpărate de compania națională

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Cinci percheziții au loc miercuri dimineață într-un dosar cu acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către compania națională UNIFARM de măști medicale în perioada stării de urgență, anunță Poliția Română, citată de G4Media.ro.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii cercetează achiziționarea de către UNIFARM, în perioada martie-aprilie 2020, a 1,2 milioane de măști de protecție de la o societate comercială.

Măștile au fost distribuite în spitale de pe întreg teritoriul României, ulterior fiind retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical, conform surselor. În plus, la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măști din cauza capacității reduse de filtrare.

- Reclamă -

Printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără fostul director Unifarm, Adrian Ionel și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile, au mai explicat sursele citate anterior. Deocamdată, vizat de anchetă este doar cel de la firma furnizoare.

Fostul director UNIFARM, Ionel Eugen Adrian, este protagonistul altor două dosare penale coordonate de către Direcția Națională Anticorupție, ambele în legătură cu achiziționarea unor produse medicale.

- Reclamă -

Pe 4 decembrie 2019, DNA a anunțat că Adrian Ionel este plasat sub control judiciar într-un dosar legat de activitatea acestuia la UNIFARM, în care este acuzat că în 15 martie 2020 a încheiat un contract de 4.5 milioane de lei cu o firmă pentru măști chirurgicale și după doar două zile a plătit 3,6 milioane de lei, fără ca firma să fi livrat vreo mască. În plus, DNA susține că firma respectivă nu avea avizul Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuția „măștilor chirurgicale cu trei pliuri”.

De asemenea, în vara anului trecut, fostul director UNIFARM a fost pus sub învinuire într-un alt caz pentru că, potrivit DNA , ”ar fi pretins 760.000 de euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale)”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img