fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

VIDEO. Ploiești: Femeie cu astm blocată în lift zeci de minute. Depanatorul a venit cu autobuzul

Citește Și

- Reclamă -
O femeie din Ploiești care suferă de astm a trecut prin clipe de groază după ce a rămas blocată în lift, într-un bloc de pe Bulevardul Republicii. Femeia susține că reprezentanții firmei care răspunde de lifturi au avut o atitudine nepotrivită și că au intervenit după ce i-a amenințat că sună la 112. Depanatorul a venit după câteva zeci de minute, cu autobuzul. 

Femeia ne-a povestit ce a pățit și cum a decurs dialogul cu dispecerul firmei care răspunde de funcționarea liftului din bloc.

Potrivit acesteia, angajații respectivei firme nu au intervenit corespunzător și, mai mult decât atât, au certat-o că a apelat numărul de urgență 112.

- Reclamă -

Femeia are astm, se afla în lift cu câinele, iar spray-ul special pentru această afecțiune îl lăsase acasă.

Înainte să sune la 112, a avut trei convorbiri telefonice cu dispecerul firmei, iar reacția acestuia a revoltat-o.

La polul opus, a fost comportamentul responsabilului de la situații de urgență, unde a fost direcționat apelul 112.

- Reclamă -

Angajatul și-a dat imediat seama că femeia blocată în lift poate face oricând o criză puternică de astm și a insistat pentru trimiterea unui echipaj medical de urgență.

Cum să fii blocat în lift și să te certe meseriașul plătit din banii tăi. Depanatorul a venit de acasă cu autobuzul

Femeia a intrat în lift însoțită de un câine, la etajul 8, marți, în jurul orei 20.40. Când a apăsat butonul, cabina a alunecat brusc și s-a oprit între etajul 8 și 7. Femeia susține că, în timpul celor trei apeluri telefonice, liftul a mai coborât câțiva centimetri, iar mișcarea anormală a făcut-o să se teamă teribil.

În plus, modul în care decurs discuția cu dispecerul firmei i-a amplificat starea de disconfort.

„Am apăsat pe buton și a căzut liftul, în două etape. Întâi brusc, apoi, după un timp, a mai alunecat.

- Reclamă -

L-am sunat pe responsabilul d e lift și îmi spunea ca mi se pare mie. Că nu crede că am căzut cu liftul. Eram foarte speriată, i-am explicat că toate butoanele s-au blocat.

Mi-a răspuns că nu este nimeni la firmă, că angajații sunt acasă. Apoi mi-a spus: Păi și cum intrăm noi în scară (în bloc – n.r.)? Păi ei mă întreabă pe mine, care am căzut cu liftul și am rămas blocată, cum intră ei în scară?

Am mai așteptat, am mai sunat o dată, mi-a vorbit destul de urât. Mi-a spus din nou că mie se pare mie că a căzut liftul.

L-a sunat din nou și mi-a spus că se pregătește să vină. M-am speriat foarte tare, am făcut criză de astm și nu avem nici spray-ul la mine.

În intervalul ăsta, liftul a mai alunecat un pic, se simțea cum se duce în jos. Am sunat iarăși și tot așa mi-a spus, că mie se pare mie, că n-are cum.

I-am spus atunci că își bate joc de mine și că voi suna la 112.

Mi-a zis să nu sun, dar până la urmă am sunat. Mi-au făcut legătura la situații de urgențe, omul acela m-a simțit că nu mai pot să respir și m-a întrebat dacă am vreo afecțiune.

I-am spus că sunt asmatică și imediat m-a întrebat dacă doresc un echipaj de salvare. I-am spus că nu este nevoie, că am făcut cursuri medicale și pot controla situația, dacă ies într-un sfert de oră din lift.

Cel de la serviciul de urgențe a insistat să trimită o ambulanță, fiindu-i teamă că voi face o criză de astm.

După vreo 10 minute, a venit cel de la lift și ne-a târât efectiv. Câinele l-a tras de labe, pe mine de mâini. Și mă certa de ce am sunat la 112, că nu a căzut liftul, că mi s-a părut mie.

Și că e un contact imperfect.

Când am ieșit, am sunat din nou la 112 și le-am spus că am ieșit, să anuleze intervenția.

Mi-a mulțumit că am sunat iarăși, că i-am anunțat de evoluția situației, însă inițial a insistat din nou să vină ambulanța.

Cel care a venit la lift o dădea înainte cu contactul imperfect, dar n-a reușit să pornească liftul și m-au tras pur și simplu. Nu mai spun că duhnea a băutură”, a povestit femeia.

Ce spune dispecerul firmei

Reporterii Incomod au sunat la numărul afișat la lift, pentru intervenții. A răspuns dispecerul care discutase cu victima.

Acesta susține că nu a avut o atitudine necorespunzătoare și că timpul de intervenție este de 30 de minute, iar angajatul trimis s-a încadrat, chiar dacă a ajuns cu autobuzul.

Dispecerul susține că acesta a ajuns în aproximativ 20 de minute, dar nu a dorit să precizeze dacă a trimis depanatorul înainte ca femeia să anunțe că va suna la 112 sau după.

„Eu nu am vorbit necorespunzător cu dânsa. I-am spus să aștepte, în contact intervenția este de 30 de minute. I-am spus că n-are cum să cadă liftul în gol și că băiatul pe care l-am trimis este deja în autobuz.

Liftul s-a blocat din cauza unui eveniment accidental. S-a împănat, cum spunem noi. Acest lucru se poate întâmpla din două motive. Ori s-a produs o mișcare mai puternică în lift ori viteza a depășit limita. În ambele cazuri, se activează acest sistem de împănare, se realizează blocarea din motive de siguranță. Nu poate fi deblocat decât de un tehnician, ceaa ce s-a și întâmplat, acuim liftul merge, i-am dat drumul în această dimineață.

Nu eu am fost la intervenție, am trimis un băiat de la noi. A venit cu autobuzul. Nu pot să spun dacă era sau nu sub influența alcoolului, pentru că nu l-am văzut. Vom face și noi verificări, să vedem ce s-a întâmplat”, ne-a spus dispecerul firmei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...