Primarul Adrian Dobre a acuzat conducerea Societății de Gospodărire Urbană Ploiești că nu este eficientă atunci când vine vorba de cheltuirea bugetului. În cadrul întâlnirii săptămânale cu reprezentanții mass-media de marți, 23 octombrie, edilul a vorbit despre neregulile de la SGU, în contextul în care cu o zi înainte, luni, personalul de la paza societății a protestat împotriva anunțului făcut de conducere că va externaliza serviciul de pază.

Primarul spune că și-ar dori ca cei care conduc SGU și care coordonează activitatea, membrii AGA, reprezentanții PSD, “să treacă de la simpla aritmetică făcută în buget la o eficiență a modului în care se cheltuie un buget”. Edilul spune că referitor la externalizarea pazei nu a văzut propuneri cu privire la ce se întâmplă cu persoanele care acum sunt angajate la serviciul de pază al SGU, deși conducerea societății a anunțat ieri că acești angajați vor fi relocați, la cerere, în alte sectoare. Edilul mai spune că nu se știe dacă această soluție este eficientă și solicită și atrage atenția conducerii SGU, atât managementului, cât și Adunării Generale a Asociaților să găsească soluții reale pentru această societate care are foarte mari probleme, inclusiv întârzieri la plata salariilor, în ciuda cărora se angajează la noi cheltuieli, fără a găsi economiile necesare pentru a echilibra societatea.

Primarul Adrian Dobre l-a criticat și pe președintele Consiliului de Administrație, Ionuț Crețu, despre care spune că își dorește acest lucru, dar soluțiile pe care le are nu sunt nici pe departe cele care îmbunătățesc situația de la SGU și că alături de Crețu colegii din PSD care sunt în AGA ar trebui să vină cu măsuri reale, nu cu astfel de situații care de fapt mai mult grevează bugetul cu cheltuieli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here