fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

VIDEO. Protest împotriva poluării și gunoaielor din Ploiești!

Citește Și

- Reclamă -

Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a organizat joi, 9 mai, un nou protest în centrul municipiului, în zona fântânilor, împotriva poluării și, de data aceasta, și împotriva gunoaielor din oraș!

Reporterii ziarului Incomod au fost prezenți la protest și au discutat cu unul dintre organizatori, care a declarat că organizarea pe tema gunoaielor lasă de dorit în toate zonele, dar mai ales în zona Teleajen. „Toți oamenii au dreptul să trăiască într-un oraș curat”, spune una dintre organizatoare. Aceasta a mai precizat că protestul este și împotriva poluării, după ce săptămâna trecută au fost vârfuri de poluare considerabile, iar Agenția pentru Protecția Mediului a susțin că valorile sunt în parametri. Aproximativ 70 de persoane au participat la protest, mai spun organizatorii, iar aceștia au completat sesizări care vor fi depuse la autoritățile cu atribuții în domeniu. Protestul se va repeta în fiecare joi, spun reprezentanții asociației.

- Reclamă -

Ziarul Incomod a publicat săptămâna aceasta o statistică pusă la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Prahova care arată că, în medie, zilnic un ploieștean moare din cauza cancerului, iar un prahovean pierde lupta cu viața din cauza unei tumori maligne respiratorii. Articolul a fost citit de reprezentanții asociației, iar una dintre organizatoarele protestului spune că articolul va fi folosit pentru ca tot mai mulți oameni să fie atenționați despre riscurile poluării și să conștientizeze pericolele la care sunt expuși.

La protest a participat și primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care a declarat pentru ziarul Incomod că instituțiile din subordinea ministerului Mediului nu ia măsurile care s-ar impune și că zilnic oamenii sună la dispeceratul primăriei pentru a sesiza aspecte ce țin de poluare.

Edilul a mai precizat că mâine va avea o întâlnire cu toate asociațiile și ONG-urile care luptă împotriva poluării pentru a crea un grup de lucru și pentru a găsi noi idei prin care acest fenomen poate fi diminuat, iar calitatea vieții ploieștenilor îmbunătățită.

- Reclamă -

Cât despre problema salubrității, primarul Dobre spune că municipalitatea se află într-o perioadă de monitorizare atentă a operatorului în ceea ce privește curățenia căilor publice, după ce a solicitat rezilierea contractului. Cât despre colectarea de la platformele de deșeuri, Dobre spune că a făcut numeroase demersuri și încearcă să ia măsuri atât din partea primăriei, pentru a mări platformele de gunoi, dar că ADI Deșeuri de asemenea trebuie să ia măsuri drastice împotriva operatorului Rosal.

Vezi mai jos declarațiile integrale:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

 1. Ploiestenii nu au simt civic . Sint morti din punctul asta de vedere . Multumiti de veniturile lor , descurcareti , constipati mintal , inconstienti , multumiti de confortul caminului si nepasatori de ceea ce se intimpla dincolo de usa casei lor . Astia sint in mare parte ploiestenii . Somn usor ploiesteni . Somnul vostru naste secaturi in administratia locala care se imbuiba din banii vostri ( taxe si impozite ) si nu fac nimic pentru voi .

 2. CORECT, domnule A.P. ! Q.E.D. !
  Dar, cine poarta vina ?
  Nu cumva parintii, familia, anturajul, „scoala” (cu manelismul educational in progres…) si „modelele” oamenilor politici actuali ?
  Vorbiti de „simt civic”? Ce sa mai spunem de … CONSTIINTA SOCIALA !?
  Bine macar ca ati precizat: „Astia sunt in mare parte ploiestenii”…
  – „Somnul ratiunii naste monstri !” –
  Poate unii vor intelege – odata – ca starea aceasta – de „Te Deum Vitae” – ne costa pe toti … ploiestenii, cinstiti si/sau necinstiti – nu numai cu altii, ci si cu ei insisi !!!
  Noapte buna, Ploiesti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...