fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

VIDEO Scandal pe un șantier din Ploiești: o societate ar fi vrut să demoleze o clădire care nu-i aparține

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE Poliția Prahova ne-a comunicat că se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și violarea sediului profesional:

„La data de 7 iulie, în jurul orei 14:00, polițiştii din cadrul secției nr.2 de poliție Ploieşti au fost sesizați despre faptul că pe strada Poligonului, se afectuează o operațiune de demolare fără un temei legal.

- Reclamă -

La fața locului a fost mobilizat un echipaj de poliție pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că un bărbat deține o proprietate care este construită pe terenul altei persoane, situația de fapt făcând obiectul unui proces civil. Persoana în cauză a fost îndrumată să depună plângere la sediul poliției.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere și violarea sediului profesional.”, ne-au transmis reprezentanții IJP Prahova.

- Reclamă -

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scandal pe un șantier de pe strada Poligonului din Ploiești, unde o multinațională construiește o clădire în imediata vecinătate a terenului unei persoane. Potrivit proprietarului terenului, reprezentanții multinaționalei ar fi încercat miercuri, 7 iulie, să-i dărâme o hală în care se aflau oameni și mai multe documente. Pentru a împiedica acest lucru, omul a sunat la Poliție.

 - Ziarul INCOMODPloieșteanul spune că are probleme de mai mult timp cu reprezentanții firmei respective, fiind și un proces pe rol în acest sens. Totul ar fi pornit de la o autorizație de construire care, susține bărbatul, ar fi fost emisă greșit de primăria Ploiești, autorizație care permite multinaționalei să construiască fix pe calea de acces a ploieșteanului către terenul și imobilele sale, fără a-i respecta astfel drepturile notate în cartea funciară. Ulterior, potrivit documentului din dreapta, municipalitatea ar fi adus la cunoștința societății că trebuie să-i asigure omului accesul la proprietăți.

Pe de-o parte, prin lege, omul trebuie să aibă acces la imobilele sale, lipsa de acces făcându-le inutilizabile. Pe de altă parte, multinaționala se apără cu documentul care a fost emis de primăria Ploiești. Problema a escaladat astăzi când, susține ploieșteanul, reprezentanții firmei au încercat să-i demoleze o clădire aflată de asemenea într-un alt litigiu.

- Reclamă -

Omul a chemat Poliția care, așa cum se aude pe filmarea de mai jos, i-a spus să meargă la secție să depună plângere. În schimb, ploieșteanul refuză să plece de frică să nu-i fie demolată hala.

„Sfidând indicațiile lucrătorilor de poliție aflați la fața locului, reprezentanții firmei cu capital rusesc au pus lacăt pe clădirea noastră chiar în timp ce polițiștii desfășurau cercetările specifice”, ne-a povestit omul.

La ora actuală reprezentanții Poliției Prahova sunt încă la fața locului. Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere pe care îl vom publica în momentul în care va fi remis.

Mai jos puteți vedea imagini video de la fața locului:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Cea mai ineptă / tembelă fază este cea cu ,, mergeți la miliție să depuneți plângere ” !
    Băi ‘ analfabeților juridic de milițieni , de ce încălcați cu bună ştiință dispozițiile legale !
    Ce preved dispozițiile art. 288 – 289 alin.6 N.C.P.P. ? Nu scrie clar , negru pe alb că aceasta ( plângerea ) se poate face şi prin oralitate , parazitul / trântorul de milițian având obligația să o consemneze într-un proces verbal ? Refuzul de a proceda astfel ( conform legii ) şi / sau inducerea în eroare a persoanei vătămate cu privire de modalitățile de sesizare fiind de natură să provoace inclusiv consecințe juridice ( alături de cele de fapt ) deci , milițienii pot fi traşi la răspundere penală la rândul lor conform dispozițiilor art.17 C.P.şi a altor dispoziții legale în materie.Deasemenea po exista mari diferențe ( mai ales din punct de vedere juridic ) între spețe ce par asemănătoare ,, la prima vedere „, însă cu privire la modurile de sesizare ( din oficiu , sau la plângerea prealabilă ) , prin oralitate , ,,situația” este clară şi fără echivoc. Este un drept personal al persoanei vătămate modul / modalitatea cum înțelege şi decide să sesizeze organele judiciare ! Inclusiv apelul prin serviciul 112 are valoare de sesizare penală , câtă vreme sesizarea se referă la săvârşirea de fapte prev.şi ped.de Codul Penal şi legi speciale. ,, Vă mai amintiți ” de cazul CARACAL ?…caricaturilor ce sânteți !
    CAPITOLUL II
    Sesizarea organelor de urmărire penală

    SECŢIUNEA 1
    Reglementări generale
    Art. 289

    Plângerea

    (1)Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.

    (2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.

    (3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.

    (4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.

    (5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.

    (6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.

    (7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.

    (8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.

    (9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut