fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO. Soț și soție, acuzați că au ținut un bărbat în sclavie! Ce au descoperit anchetatorii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

La data de  03.04.2018  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru  o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bumbu Dumitru şi  Bumbu Silvia, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În cauză  există suspiciunea rezonabilă că  începând cu vara anului 2017, inculpaţii Bumbu Dumitru şi  Bumbu Silvia au adăpostit la domiciliul lor din municipiul  Sebeș, judeţul  Alba, o persoană vătămată, în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia,  au exploatat-o  prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forțat, și ocazional la practicarea cerșetoriei, ținând-o  în stare de sclavie.

- Reclamă -

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat  la domiciliul inculpatului  Bumbu Dumitru  pentru a-și recupera o sumă de bani, care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care  nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ținută sechestrată într-un grajd de la domiciliul inculpaţilor  fiind obligată  să muncească în gospodăria acestora și ocazional şă cerșească.

Victima era permanent supravegheată de către inculpatul  Bumbu Dumitru  sau  de către soţia acestuia, inculpata Bumbu Silvia,  pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente și cu lanțul de către aceștia, în mai multe rânduri.

Persoana vătămată a fost obligată la diverse munci, amenințată, agresată fizic pentru a lucra sau pentru că nu muncea îndeajuns, pe timpul nopții fiind închisă într-un grajd a cărui ușă era închisă cu lacăt. Totodată, inculpaţii îi ofereau victimei  puţină mâncare, de slabă calitate, iar apa îi era restricţionată.

- Reclamă -

De asemenea,  persoana vătămată a fost obligată să cerșească în folosul inculpaţilor, fiind transportată de către aceştia pentru a cerși la diferite biserici din Tărtăria, Vințu de Jos și la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, judeţul Sibiu, la această ultimă locație, persoana vătămată fiind depistată  de către organele de poliție la data de 1.04.2018, în timp ce cerșea.

La data de 2.04.2018,  cu ocazia examinării medico-legale, s-a constatat că persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, ce necesită pentru vindecare 7-8 zile îngrijiri medicale, cu vechime de producere cuprinse între 1-10 zile.

Totodată, la solicitarea inculpaţilor, persoana vătămată și-a stabilit domiciliul la adresa din municipiul Sebeş,  aceştia find  interesați  și de obținerea unei pensii pentru limită de vârstă pe numele victimei, ocazie cu care au întreprins demersurile necesare  pentru depunerea dosarului de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Cu ocazia percheziţiei  efectuate la domiciliul inculpaţilor,  au fost găsite şi ridicate actele de identitate ale persoanei vătămate, alte documente aparţinând acesteia precum şi obiecte contondente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite pentru agresarea victimei.

- Reclamă -

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum şi jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: comunicat DIICOT

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img