Instalațiile de oxigen de la secțile Covid ale Spitalul Județean Ploiești au fost schimbate. Noul manager al spitalului, Bogdan Nica, a anunțat și măsurile luate pentru a evita o tragedie de genul celei de la Piatra Neamț, unde secția ATI Covid a luat foc, iar 12 pacienți intubați au murit. 

Bogdan Nica a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, că stația de oxigen pentru secțiile Covid a fost înlocuită cu una nouă.

De asemenea, la secția de terapie intensivă principală, la care se lucrează, au fost înlocuite toate echipamentele și circuitele electrice cu unele noi, care să poată suporta consumul mare de curent.

Am schimbat instalația de oxigen. Este schimbată complet, nu reparată. De asemenea, toate circuitele exterioare sunt refacute.

La Terapia Intensivă la care se lucrează, în tronsonul mare, absolut toate echipamentele și toate circuitele electrice au fost schimbate, pentru că va fi un consum foarte mare. 

Actuala Terapie Intensivă Covid, care este pe secția de ortopedie, la parter, este securizată. Tot așa, și aici s-au făcut circuite separate. 

Încălzirea în TIR-ul ATI s-a făcut cu specialiștii DSU, pe circuite separate cu calorifere și nu cu radioatoare, pentru a evita incandescența. Ne-am luat toate măsurile.

Am interzis folosirea unor ștechere și prelungitoare aduse de oriunde, iar electricienii au schimat absolut toate prizele defecte. 

Asta am făcut încă de la început. În plus, am dat sarcină șefilor de secție să facă aceste verificări. E maxim ce se poate face omenește. Sunt instalații din 1978 în acest spital“, a spus directorul Bogdan Nica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here