fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Aproape 60 de medici din ”Județean” Ploiești, infectați cu noul virus. Manager: ”Nu s-au infectat în secțiile de COVID”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

În Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești au fost 59 de medici care s-au infectat cu SARS-CoV-2, 198 de asistenți medicali, 92 de infirmiere/îngrijitoare, 22 de brancardieri și 25 e angajați de la serviciul tehnic-administrativ, 25, a anunțat Bogdan Nica, managerul SJU Ploiești.

”Vă dați seama că 59 de medici care s-au îmbolnăvit a însemnat o presiune foarte mare pe ceilalți colegi. La un moment dat am avut o secție în care din șapte medici, patru erau izolați cu COVID-19 și unul carantinat. Volumul de încărcare pe medic a devenit infernal”, a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean Prahova, în timpul conferinței de presă organizată miercuri.

- Reclamă -

Nica a precizat că cei mai mulți dintre medici și asistenți nu s-au infectat cu noul coronavirus în secțiile unde era tratați bolnavii COVID-19, ci în secțiile ”curate”. De vină ar fi testele PCR care nu depistau la timp virusul în rândul pacienților.

”Marea majoritate nu s-au infectat în secții le COVID-19, ci pe cele non-COVID-19. Să vă explic cum se îmbolnăveau oamenii pe secții. Bolnavul venea și își făcea testul PCR, nu avea test pozitiv, era internat cu test negativ pe secție curată, iar după două, trei zile dezvolta niște simptome sugestive pe definița de caz. Era din nou testat și era găsit pozitiv. Se făcea anchetă, se izolau bolnavii…Am avut și 12 bolnavi pozitivi care inițial au fost negativi”, a explicat Nica.

Managerul SJU Ploiești a explicat că, odată cu omologarea testelor rapide, care permit depsitarea virusului în câteva zeci de minute, problema internării pacienților cu teste ”fals negative” a fost rezolvată.  ”Omologarea acestor teste rapide permite unui spital să trieze mult mai eficient atât personalul care intră în tură dar mai ales bolnavii. Aceste teste se vor face repetitiv, din două în două zile. Cu aceste teste am liniștit și personalul mediu. Mulți refuzau să intre și-au dat și foarte mulți demisia, mai ales cei care au avut rude cu probleme foarte mari de sănătate”, a precizat Bogdan Nica.

- Reclamă -

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Ploiești are 2650 de angajați.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Pina sa apara acest virus , medicii ( alaturi de toti functionarii publici si bugetari ) o frecau la rece pe salarii imense platite din japca legala asupra mediului privat . Pe timp de pace faci economii si investeti nu huzuresti . Performanta si capacitatea profesionala se dovedeste in situatii limita . Indreptatiti sa primeasca , mai mult , de la bugete publice se considera si cei ce desfunda canalizari . Ma inclin in fata celor care isi fac treaba ca la carte cu smerenie , acolo unde se afla . Si nu zbiara in mediul public dupa bani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut