Cristian Anton (25 de ani) tânărul din comuna Cosminele, trimis în judecată pentru omor după ce și-a ucis iubita pentru că l-a mințit că este mai tânără cu șapte ani, a  fost condamnat la zece ani de închisoare. Este o decizie a primei instanțe care poate fi atacată la Curtea de Apel. În plus, criminalul va trebui să plătească daune de 150.000 de euro rudelor femeii ucise.

Soluția TRIBUNALULUI PRAHOVA:

”În baza art. 188 al. l Cp , cu aplicarea art. 375 alin.4. şi art. 396 alin.10 cod procedura penală , infracţiune de omor, victimă Niţoc Mădălina Florentina, faptă din data de 25.09.2020, condamnă inculpatul ANTON FLORIAN CRISTIAN, fără antecedente penale, în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni , la pedeapsa de : 10 (zece) ani închisoare. Potrivit art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 alin.1 lit.a ,b şi h Cod penal pentru o durată de 5 ani după data executării pedepsei închisorii . Conform art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev.de art. 66 alin.1 lit.a,b şi h Cod penal de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la executarea pedepsei. În baza art. 399 cod procedură penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului. In baza art. 72 cod penal deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi a arestării preventive, de la 5.10.2020 la zi. În baza art.3 şi art.4 lit.b din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Admite în parte acţiune a civilă şi obligă inculpatul la plata despăgubirilor civile după cum urmeaza: – 50.000 Euro reprezentând daune morale către partea civilă Niţoc Aurel – 50.000 Euro reprezentând daune morale către partea civilă Besleaga Marian florin – 50.000 Euro reprezentând daune morale către partea civilă Niţoc Alexandru Gergian reprezentat de Niţoc Aurel, de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe si dobânzile legale ,până la executare. Obligă inculpatul la plata unei pensii de între?inere în favoarea minorului Niţoc Alexandru Georgian în cuantum de 16.5 % din venitul net lunar de la data decesului victimei , 25.09.2020, până la data împlinirii vârstei de 18 ani , de către minorul Niţoc Alexandru Georgian . Dispune luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare ale inculpatului pana la concurenţa sumei de 150.000 Euro. Obligă inculpatul la plata sumei de 2500 lei din care 2000 lei din faza de urmărire cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 7.04.2021”,conform portalului instanțelor de judecată.

Povestea crimei

Bărbatul a recunoscut că a sugrumat-o, a aruncat-o într-o prăpastie pentru ca în cele din urmă să-i mai dea un pumn pentru a se asigura că a murit. Polițiștii au găsit fragmente din cadavrul femeii, la câteva zile de la comiterea crimei, într-o prăpastie din comuna prahoveană Cosminele. Trupul victimei, mamă a doi copii, fusese devorat de sălbăticiuni.

Potrivit ordonanței de arestare emisă pe numele lui Cristian Anton, crima a avut loc în seara zilei de 25 septembrie. Bărbatul  aflase că femeia de care era îndrăgostit îl mințise. Nu avea 28 de ani, așa cum îi spusese, ci 35, iar în plus avea și doi copii din două relații anterioare. A mers după iubita lui la Ploiești și a luat-o acasă, în comuna Cosminele. Pe drum, cei doi s-au certat.

”Acesta a declarat că, în seara zilei de 25.09.2020, în jurul orei 21:30, în urma unui conflict spontan, ce a avut loc într-o zonă împădurită, din localitatea Cosminele, judeţul Prahova, i-a aplicat victimei două lovituri cu pumnul în zona cervicală, după care a cuprins-o cu palmele în jurul gâtului, sugrumând-o şi eliberându-i corpul după ce aceasta a rămas inertă, realizând că a ucis-o. A susţinut însă că i-a aplicat un pumn şi după ce victima a căzut pentru a vedea dacă mai are vreo reacţie iar apoi a părăsit locul faptei fără a se mai interesa de starea victimei şi fără a anunţa organele de Poliţie sau alte persoane, părţi din cadavrul victimei – devorat de animale sălbatice –  fiind descoperite câteva zile mai târziu”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Dispariția femeii a fost sesizată de către patroana societății unde lucra. Aceasta știa că angajata ei avea o relație tensionată cu iubitul pentru că nu de puține ori venise bătută la muncă. Patroana a fost cea care a anunțat polițiștii de dispariția femeii. Audiat de polițiști, bărbatul a mințit într-o primă fază că știe ceva despre iubita lui, dar în cele din urmă a recunoscut și a codus echipa de criminaliști în locul unde o ucisese pe femeie.

”În urma efectuării cercetării la faţa locului au fost identificate mai multe ramăşiţe de cadavru, respectiv: coapsă gambă şi picior drept, bazin, coloană vertebrală lombaro-sacrală şi femurul stânga, craniul şi scalpul victimei”, se arată în documentul citat. Cadavrul zăcuse în prăpastie aproape zece zile timp în care animalele sălbatice au devorat corpul femeii.

Florentina Mădălina Nițoc se afla pe lista persoanelor dispărute din data de 1 octombrie. Era de fel din satul Buștenari, comuna Telega, dar nu mai locuia împreună cu familia din decembrie. Își închiriase o cameră într-o casă din Ploiești, se angajase la o firmă de curățătorie și încerca să-și refacă viața. Fusese căsătorită timp de 14 ani cu un bărbat cu care avea un copil. Dintr-o altă relație mai avea un băiat mai mare care nu mai locuiește în România. Începuse relația cu Cristian Anton din luna martie a acestui an, dar bărbatul, extrem de gelos, o bătea frecvent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here