Ziarul Incomod va transmite LIVE pe pagina de Facebook manifestările de 1 Decembrie ce vor avea loc la Ploiești.

Transmisia LIVE va începe în jur de ora 10. 30.

Iată programul manifestărilor:

Începând cu ora 09.30, se va derula ceremonialul de instalare a gărzii, la monumentul domnitorului “Mihai Viteazul”, amplasat pe Bulevardul Republicii.

Sosirea persoanelor oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere) va avea loc începând cu ora 10.00, când se vor saluta și drapelele de luptă.

Ulterior, se va intona Imnul Național al României și se va oficia o ceremonie religioasă. În intervalul orar, 10.15-10.30, oficialitățile locale vor susține alocuțiuni, urmate de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, la monumentul domnitorului “Mihai Viteazul”.

Solemna și tradiționala  paradă militară se va desfășura începând cu ora 11.00, când trupele însoțite de tehnica militară vor defila conform planului stabilit de Comenduirea Garnizoanei Militare.

Ploieștenii vor avea plăcerea de a urmări și un mic concert susținut de Muzica Militară a Consiliului Județean Prahova. La ora 11.30 se va încheia ceremonialul militar. În acest context, facem precizarea că, în intervalul orar 09.45-11.30, circulația autoturismelor va fi oprită pe Bulevardul Republicii, în dreptul monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.

Între orele 11.30 – 13.00 va avea loc un concert susținut de Ansamblul “Flacăra Prahovei” al Filarmonicii “Paul Constantinescu” precum și artiști ai Casei de Cultură “I.L. Caragiale”  și ai Teatrului “Toma Caragiu” Ploiești.

În această perioadă se va oferi ploieștenilor tradiționala fasole cu cârnați.

În seara Zilei Naționale, începând cu ora 18.00, ploieștenii vor  putea viziona și un moment inedit, respectiv o frumoasă ceremonie militară  de retragere cu torțe de pe platoul din fața Palatului Administrativ spre Bulevardul Republicii, până în zona monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here