Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a finalizat ancheta în dosarul fraudării alegerilor locale din comuna Ciorani și a trimis în judecată, vineri 30 iulie, nu mai puțin de 27 de persoane, potrivit unor surse judiciare.

Din grupul inculpaților deferiți justiției de procurorii prahoveni fac parte 12 angajați ai primăriei comunei Ciorani, rude și apropiați ai acestora, dar și edilul comunei, Marin Voicu.

În acest dosar acuzațiile sunt de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată, falsificarea documentelor și evidențelor electorale și complicitate la falsificare.

Dosarul se va judeca pe fond la Judecătoria Buzău, la solicitarea procurorului de caz, admisă de Curtea de Apel Ploiești. Cauza a fost trimisă spre judecată în alt județ, deși competența era la Judecătoria Mizil, după ce din sediul instanței au dispărut sacii cu buletinele de vot, probe în dosarul de fraudă a alegerilor locale din Ciorani.

Ancehta în acest dosar a început în toamna anului trecut după ce un candidat la funcția de primar al comunei Ciorani a sesizat instituțiile de control cu privire la suspiciuni de fraudă la vot. În urma anchetei, suspiciunile s-au confirmat.

La începutul lunii iunie,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut percheziţii la sediul primăriei din Ciorani, dar şi la domiciliile supecţilor, inclusiv acasă la primarul Marin Voicu.

După audieri 17 inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior prezentaţi instanţei cu propunere de arest preventivă.

În acest dosar patru inculpați au făcut acorduri de recunoaștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here