fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

138 de proiecte depuse de primăriile din Prahova în cadrul unui apel din PNRR pentru autobuze nepoluante sau documente de urbanism

Citește Și

- Reclamă -
138 de proiecte europene au fost depuse de primăriile din Prahova în cadrul componentei 10 din PNRR, care este dedicată achiziţiei de mijloace de transport în comun nepoluante, digitalizării în domeniul urbanismului, construirii de locuinţe pentru specialişti sau reabilitării clădirilor publice. Numărul este sub aşteptări, în condiţiile în care sunt primării care nu au depus suficiente proiecte, deşi aveau garanţia unor fonduri prealocate.

Deputatul de Prahova Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova, a transmis marţi un apel către primari, cerându-le să pregătească proiecte pentru o a doua etapă de depunere şi explicând că în cadrul acestei componente a PNRR vor exista sume prealocate, mergând până la 12,4 milioane de euro, pentru fiecare localitate, în funcţie de dimensiuni.

„Fiecare primărie din Prahova trebuie să acceseze banii care i se cuvin din Fondul Local al PNRR! La prima strigare, primăriile prahovene au depus 138 de proiecte pentru a obține finanțare prin Fondul Local – Componenta 10 a Planului Național de Redresare și Reziliență! Sunt fonduri prealocate, garantate pentru fiecare localitate în parte, iar această șansă – în ciuda investițiilor oarecum restrictive – nu trebuie ratată! UAT-urile care nu au depus proiecte în prima etapă, din diferite motive, au obligația să se pregătească și să își revendice banii prestabiliți prin Fondul Local”, a transmis deputatul Bogdan Toader, într-un mesaj publicat marţi.

- Reclamă -

„Localitățile din țară au posibilitatea de a-și dezvolta infrastructura pe anumite domenii, comunele, orașele și municipiile având fonduri prealocate garantate: fiecare comună are o sumă prealocată în valoare de 324.770 euro; fiecare oraș poate accesa 3.189.815 euro; pentru fiecare municipiu, suma este de 4.193.550 euro; fiecare municipiu reședință de județ – 12.493.000 euro”, a mai declarat Bogdan Toader.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 2

Acum poți căuta orice pe ecranul telefonului tău Android fără să schimbi aplicațiile.Citește și: Căutarea Google a primit o...
Sari la conținut