fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Adrian Dobre acuză că o hotărâre a Consiliului Local este ilegală. Este vorba de adăpostul pentru câini comunitari

Citește Și

- Reclamă -

Nemulţumit de modul în care a decurs şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, când un proiect care viza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui adăpost de câini comunitari la Valea Călugărească a fost modificat complet, prin amendamente aduse de aleşi, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a anunţat că aşteaptă un punct de vedere din partea Prefecturii Prahova, precizând că, în viziunea sa, hotărârea adoptată joi, prin care un obiectiv de investiţii a fost complet „şters”, ar trebui atacată în instanţă de către instituţia care se ocupă de supervizarea legalităţii hotărârilor consiliilor locale.

Neînţelegerile pleacă de la faptul că există două proiecte distincte, privind realizarea unui nou adăpost, grupul PNL mergând pe varianta unui adăpost pe 12.000 de metri pătraţi, în municipiu, în zona şantierului noii staţii de epurare, pentru care a existat un studiu de fezabilitate încă din 2012, în vreme ce grupul PSD-ALDE preferă o variantă mai nou apărută, pentru un parteneriat cu Valea Călugărească, urmând ca în această comună să fie amplasat un adăpost, pe 8.000 de metri pătraţi. La şedinţa de joi, în faţa consilierilor s-a aflat un proiect care propunea aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru cea de-a doua investiţie din această listă, însă, în urma amendamentelor aduse, sensul proiectului de hotărâre a fost modificat în totalitate, consilierii aprobând, cu majoritate de voturi, abrogarea hotărârii din 2012 care viza adăpostul de la marginea Ploieştiului.

- Reclamă -

Într-o discuţie cu reprezentanţii presei locale, primarul Adrian Dobre a declarat, astăzi, că există „derapaje” în activitatea Consiliului Local, amintind că pentru adăpostul de la Valea încă nu există un contract între cele două unităţi administrativ teritoriale. „Adăpostul de la Parcul bucov este supraaglomerat. Avem o situaţie gravă, noi ar trebui, conform legii, să delocalizăm acel adăpost. Varianta susţinută de un grup de consilieri vizează parteneriatul cu Valea Călugărească, deşi, până în momentul de faţă, nu a intrat în Primărie un contract de asociere. Studiul de fezabilitate a fost comandat recent de Parcul bucov, care avea buget pentru aşa ceva, însă nu înţeleg cum s-a putut face el, cât timp nu avem, într-o formă sau alta, terenul în administrare. Se mai ridică şi problema costurilor, la Valea Călugărească se vorbeşte despre o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, al un cost de 6,8 milioane de lei necesar pentru amenajare, în vreme ce proiectul din 2012 face referire la o suprafaţă mai mare, de 1,2 hectare, la costuri aproape la jumătate, de 3,7 milioane de lei”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, care a criticat modul în care proiectul de hotărâre pus joi în dezbaterea consilierilor, care viza iniţial aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru adăpostul de la Valea, a fost deturnat de aleşii din PSD, ALDE şi PMP şi transformat într-o hotărâre de Consiliu prin care se anula celălalt proiect, din 2012, pentru care fusese deja demarată o licitaţie.

„Tehnica legislativă utilizată este dincolo de ceea ce prevede legea. Aşteptăm aici un punct de vedere din partea Instituţiei Prefectului. Acest proiect a fost în totalitate modificat, raportul de specialitate şi expunerea de motive vorbeau despre cu totul altceva”, a reclamat Adrian Dobre, care a precizat că adăpostul propus la Valea Călugărească nu va fi fezabil, pentru că „nu este într-o localitate învecinată, aşa cum prevede legea”.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut