fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
18.1 C
Ploiești
spot_img

Amenzi de peste 200.000 lei pentru lucrări proaste efectuate la străzile din Ploiești, în 2018

Citește Și

- Reclamă -

Val de amenzi pentru firmele care sparg străzile din Ploieşti şi nu aduc carosabilul la un stadiu funcţional la finalul intervenţiilor! Autorităţile anunţă că Poliţia Locală Ploieşti a aplicat în 2018 amenzi de peste 200.000 de lei pentru aşa-zişii reţelari, continuând seria sancţiunilor şi în primele săptămâni ale acestui an. Primarul Adrian Dobre a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre indisciplina operatorilor economici care lucrează pentru firmele de utilităţi, cu toate că şi Primăria Ploieşti are lucrări proprii întârziate.

Potrivit informaţiilor oferite marţi, 22 ianuarie, de primarul Ploieştiului, Poliţia Locală a aplicat în 2018 amenzi totale de peste 200.000 de lei. Cam la acelaşi cuantum s-au ridicat şi sancţiunile dispuse de Poliţia Rutieră pentru nereguli constatate în lucrările la străzi.

- Reclamă -

„Anul trecut, municipalitatea a bugetat peste 10 milioane de lei pentru reparaţii şi 6 milioane de lei pentru investiţii. Lucrările de investiţii s-au realizat, în special în cartierele în care noi am avut intervenţii majore la reţeaua de canalizare sau cea de apă, iar pentru reparaţiile pe străzi s-au efectuat pe anumite porţiuni covoare asfaltice sau au fost anumite reparaţii. Pe lângă acestea, au fost şi lucrări din partea reţelarilor. Din nefericire, o mare parte din aceste lucrări nu au fost finalizate de către reţelari, drept pentru care, prin pârghiile pe care le avem – şi mă refer aici la Poliţia Locală, am sesizat de nenumărate ori şi Poliţia Naţională – noi am aplicat amenzi acestor operatori economici, amenzi care au fost atât pentru faptul că nu au respectat termenele de refacere a tramei stradale, cât şi pentru faptul că n-au avut semnalizarea corespunzătoare. La unele dintre ele, chiar şi după reparaţii capitale pe străzile respective, ulterior s-a dovedit că acestea n-au fost făcute corespunzător, luându-se măsuri în continuare faţă de aceşti operatori. Anul trecut, de exemplu, Poliţia Locală a aplicat amenzi de peste 200.000 de lei, iar Poliţia Naţională la acelaşi nivel”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Edilul recunoaşte, totuşi, că reţelarii scapă ieftin, pentru că, în conformitate cu o prevedere fiscală, au posibilitatea, indiferent de amenda primită, să achite într-un termen de 15 zile jumătate din valoarea minimă. „Am solicitat celor de la Poliţia Locală să revizuiască cuantumul amenzilor, pentru că, mai ales după acea modificare fiscală, sumele (n.r. încasate efectiv) devin aproape derizorii. Noi continuăm aceste demersuri şi avem foarte multe străzi, cum este şi Neagoe Basarab, Nicolae Titulescu sau Elena Doamna, decopertate în urmă cu mai multe luni şi unde nu s-au finalizat lucrările”, a completat Adrian Dobre.

Sursa: www.telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...