Sursă foto: Pixabay
Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentară au dat amenzi de peste 2,6 milioane de lei la 1084 de restaurante de pe litoralul românesc. Au fost descoperite alimente expirate și mizerie la multe dintre unitățile verificate.

Restaurantele de pe litoral au primit în ultimele cinci zile ale lunii iulie amenzi în valoare de 2.643.000 de lei. Peste 1000 de unități nu ar fi respectat normele de igienă prevăzute de lege.

„În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei.

De asemenea a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kg de produse alimentare, care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Echipele de inspectori, la solicitarea instituţiilor partenere, au desfăşurat acţiuni de control oficial la un festival de pe teritoriul judeţului Constanța”, au transmis reprezentanții ANSVSA.

De asemenea, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranță îndeamnă clienții să sesizeze orice fel de nereguli de care se lovesc la restaurante:

„ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here