fbpx
sâmbătă, februarie 24, 2024
spot_img

Andrei Volosevici, despre voucherele pentru rechizite promise de consilieri: „PNL și USR vor trebui să-și ceară scuze ploieștenilor pe care i-au pus pe drumuri degeaba”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a vorbit joi, într-o conferință de presă, despre „voucherele educaționale” promise pentru achiziția de rechizite la începutul anului școlar, reclamând că hotărârea adoptată în vară de Consiliul Local este ilegală și că un proiect de modificare ar fi tergiversat de către majoritatea PNL și USR.

Primarul susține că hotărârea nu poate fi aplicată în forma actuală, din cauza faptului că voucherele educaționale au, prin lege, un statut special, amintind că reprezentanții Primăriei le-au pus acest lucru în vedere consilierilor locali încă din vară, când era dezbătut proiectul de hotărâre.

- Reclamă -

Vouchere de rechizite, în Ploiești, pentru (câțiva) elevi și preșcolari

Între timp, hotărârea a fost adoptată, au fost depuse cereri pentru aproximativ 10.500 de elevi, a început demult anul școlar, însă nimeni nu a beneficiar până acum de acest sprijin. Primarul mai spune că și viceprimarii, în urma corespondenței purtate cu mai multe ministere, s-au convins deja că proiectul din vară nu poate fi aplicat. El a precizat și că viceprimarul Anca Popa, de la USR, a făcut la mijlocul lunii noiembrie o propunere de modificare, transmisă pe mail celorlalți consilieri, însă fără o reacție vizibilă.

„De mai bine de trei luni stau în discuții operative cu domnii viceprimari vizavi de ce înseamnă voucherele. La un moment dat, o doamnă consilier de la PNL spunea că nu sunt în stare să pun în practică proiectul. Recunosc public că nu sunt în stare să pun în practică un proiect ilegal. După cum știți, de la început s-a anunțat că nu se pune viza de legalitate pe el”, a afirmat Andrei Volosevici, în conferința de presă susținută joi.

Scandal legat de celebrele vouchere educaționale din Ploiești. Andrei Volosevici insistă că proiectul nu poate fi aplicat și-i acuză pe liberali de ipocrizie

„Este evident că la un moment dat PNL, USR, cei care au votat din Consiliul Local vor trebui să-și ceară scuze ploieștenilor pentru alergătura pe care au dispus-o, pentru că i-au pus pe oameni să facă o groază de hârtii, de dosare, să alerge, sigur mulți s-au învoit de la serviciu să le depună, au ocupat și Direcția de Comunicare a Primăriei, după care au constatat că e corect ceea ce le-am spus de la început, și anume că acest proiect nu poate fi pus în practică, pentru că forma respectivă nu este legală, deci trebuie modificat. De trei luni, în ședințele operative le-am tot spus viceprimarilor să rezolve problema, în formula pe care o consideră dânșii. Cea care s-a mișcat într-un fel este doamna viceprimar, în mail-urile consilierilor locali a fost trimis un proiect (n.r. de modificare a hotărârii inițiale). Și stabiliți dumneavoastră, ploieștenii, în ce măsură sunt interesați consilierii de lucrul ăsta, în condițiile în care până acum nu s-a răspuns de niciun fel. Nu există reacție. Ce vedeți la nivel de ședințe este o fațadă frumoasă. Vă repet, din 14 noiembrie, un proiect modificat – pentru că viceprimarii au înțeles că nu se poate pune în practică hotărârea adoptată – este, dacă vreți, într-o dezbatere pe mail-ul consilierilor locali, fără niciun fel de răspuns. În rest, o să-i vedeți în declarațiile politice cât de aplecați sunt pentru lucrul ăsta”, a completat primarul municipiului Ploiești.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un tânăr britanic, deținut la Poarta Albă, acuză condițiile inumane: ”Erau fecale umane sus pe perete”

Un tânăr londonez, care se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă din România, după ce a fost prins cu...
spot_img
Sari la conținut