fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Au fost condamnați părinții din Prahova care și-au ucis fetița de nici trei ani în chinuri groaznice

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Doi părinți din Prahova, judecați pentru că și-au omorât în chinuri groaznice fetița în vârstă de doi ani și zece luni, au fost condamnați în primă instanță la 22 de ani, respective 20 de ani de închisoare.

Bunica fetiței a fost și ea condamnată la 8 luni de închisoare în regim de detenție. Judecătorii prahoveni au decis că cei doi părinți sunt vinovați pentru omor asupra unui membru de familie, iar bunica pentru săvârşirea infracţiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

- Reclamă -

Fetița a fost ținută minute în șir sub jet de apă fierbinte și lăsată fără ajutor medical. Copila s-a stins în câteva ore, în chinuri.

Ancehta a fost ținută la sertar doi ani de zile până ce procurorii s-au hotărât să incrimineze părinții pentru omor. Poliția și procurorii se acuză reciproc pentru tergiversare, invocând că această faptă este ”atipică”, fiind nevoie de o serie de expertize care să indice exact cauza decesului fetiței.

Horia și Diana Mihai au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, pe 1 aprilie 2023, printr-o decizie a Tribunalului Prahova, la doi ani de la omor.

- Reclamă -

Ce s-a întâmplat în seara tragediei

Horia și Diana Mihai veniseră în vizită la bunici împreună cu cei trei copii minori ai familiei, două fetițe gemene în vârstă de doi ani și zece luni și sora lor cu puțin mai mare.

În acea seară, tatălui i-a revenit sarcina să le facă baie copiilor.

Pe fondul unor tensiuni în familie, bărbatul s-a enervat și și-a vărsat supărarea pe una dintre gemene.

- Reclamă -

A ținut-o minute în șir în cadă, sub jetul de apă fierbinte , până ce copilul nu a mai plâns.

Deși era opărită pe mare parte din corp (apa era încălzită cu un boiler electric, dat la maximum), părinții nu au cerut ajutor medical pentru fiica lor, copilul fiind găsit mort a doua zi dimineață, pe data de 27 octombrie 2021, la ora 5 dimineața.

Detaliile cu privire la chinurile prin care a trecut fetița sunt de nedescris. În referatul de arestare s-a reținut că moartea fetiței a fost violentă, prezentând arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafața corporală.

Părinții și bunica nu au făcut niciun gest să-i ofere ajutor fetiței opărite

”În intervalul orar 22:00 – 05:00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ambulanța a fost chemată abia dimineață, după ce mama a constatat că fiica ei nu mai respiră, iar corpul era plin de răni. Echipajul de la SAJ Prahova nu a mai avut ce face, fetița fiind declarată decedată.

În seara tragediei, în casa familiei Mihai se aflau părinții copiilor, bunica paternă, concubinul acesteia și, evident, cei trei copii. Niciunul dintre adulți nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Concubinul bunicii a fost cel care a cerut ajutor de urgență, celelalte rude ale copilului, părinți și bunică, nu au făcut acest demers.

”Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanță solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2022, ora 05:00”, potrivit procurorilor.

Polițiștii de la Postul de Poliție din Cocorăștii Colț (de care aparține comuna Poienarii Burchii, unde s-a întâmplat tragedia) au deschis dosar penal, inițial acuzațiile fiind de ucidere din culpă. Cercetările au fost făcute in rem, adică asupra faptei, părinții fiind audiați ulterior ca suspecți, dar fără să fie luate măsuri preventive.

”Cel puțin” trei procurori s-au ocupat succesiv de anchetă

Doi ani a rămas dosarul în această fază a anchetei care din octombrie 2021 și până în martie 2023 a fost sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Trei procurori s-au ocupat succesiv de anchetă în toată această perioadă care s-a scurs de la moartea fetiței, părinții fiind lăsați în libertate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut