fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Buget optimist estimat de Primăria Ploieşti. Uite cum arată proiectul de buget pe 2023!

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti a pus în dezbatere publică proiectul de buget pe 2023, care prevede cheltuieli totale de circa 226 de milioane de euro, din care circa 45% ar urma să fie asigurate din fonduri europene.

Administraţia ploieşteană estimează pentru acest an cheltuieli totale de 1,11 miliarde de lei, foarte aproape de recordul stabilit în 2022, când proiecţia la început de an fusese de 1,13 miliarde. La fel ca anul trecut, aproape jumătate din sumele prognozate ar urma să fie asigurate prin finanţări nerambursabile obţinute de la Uniunea Europeană, majoritatea prin Programul Operaţional Regional, dar şi prin Fondul Social Europan şi Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

Valoarea totală a cheltuielilor prognozate din fonduri europene de Primăria Ploieşti, condiţionate de implementarea proiectelor respective, ajunge la aproape 45% din bugetul total, conform proiectului de buget pe 2023 pus în dezbatere publică de instituţie.

- Reclamă -

Mai departe, Primăria Ploieşti ar mai urma să plătească în 2023 peste 53 de milioane de lei pentru asistenţă socială, 15 milioane la sănătate, 112 la învăţământ, 46 la salubritate, aproape 10 pentru repararea străzilor, marcaje, indicatoare şi mobilier stradal şi puţin peste 26 de milioane pentru rambursări de credite bancare.

Totodată, dacă proiectul de buget va fi aprobat în forma propusă, administraţia ploieşteană va mai aloca în 2023 suma de 30 de milioane de lei pentru serviciile prestate de SGU, 40 de milioane la TCE, 25,3 milioane la Poliţia Locală, 23 la CSM, 20 la Filarmonica „Paul Constantinescu”, 16,3 la Teatrul „Toma Caragiu” şi 13,5 la Administraţia Parcului „Constantin Stere”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...