Ca prin minune, cantitatea de material antiderapant factură de operatorul de salubritate la Primăria Ploiești a scăzut! Dacă la primele două ninsori operatorul a transmis că a folosit 1.200 de tone de material (600 tone nisip, 600 tone sare), la ninsoarea de miercuri, 14 februarie, s-au folosit doar 18 tone.

La prima ninsoare s-a acționat noaptea și deși operatorul transmitea sute de tone de material antiderapant împrăștiate prin oraș, oamenii spuneau că în realitate nu s-a acționat și că era polei în mai multe zone. În plus, un inspector a declarat sub anonimat că bugetul public este prejudiciat prin facturarea de material care în realitate nu este distribuit și prin străzi raportate ca fiind deszăpezite deși niciun utilaj nu a trecut pe acolo.

La scurt timp după aceste declarații, la dezbaterea privind proiectul de buget, primarul Adrian Dobre a declarat că societățile comerciale care au contract cu primăria decontează lucrări care în realitate nu se fac, lucrări care sunt confirmate de RASP. După ce primarul Dobre a vorbit despre aceste lucrări fictive, se pare că inspectorii au început să monitorizeze responsabil situația, astfel că sutele de tone folosite anterior au devenit, la ninsoarea de ieri, doar 18.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse, există o anchetă cu privire la astfel de lucrări fictive la organele abilitate.

Potrivit RASP, operatorul de salubritate a raportat pentru ziua de ieri că a folosit trei sărărițe de capacitate mare, care au distribuit câte cinci tone de material antiderapant și una de capacitate medie care a împrăștiat 3 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here