Doi pacienți au murit joi dimineață, 11 noiembrie, din cauza unui incendiu izbucnit la Spitalul Movila din Ploiești, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență destinată bolilor infecțioase, unde erau tratați pacienți COVID. De asemenea, o infirmieră a fost rănită, suferind arsuri, și transportată la Spitalul Floreasca din București. Alți 15 pacienți ai unității sanitare au fost transferați de la Movila la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Vezi aici imagini de la incendiu!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a revenit cu noi precizări privind starea pacienților transferați, dar și a infirmierei care a suferit arsuri:

“Urmare a informațiilor primite din partea Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cei 15 pacienți transferați din secția exterioară sunt, în acest moment, în stare stabilă și au rămas internați în unitatea sanitară unde primesc asistență medicală de specialitate. Unul dintre pacienți se află internat în secția ATI, iar ceilalți 14 într-o secție medicală COVID-19.

Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate.”, se arată într-un comunicat remis de ISU Prahova.

Totodată, instituția a oferit noi informații cu privire la controlele efectuate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești:

“La Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani, în conformitate cu competențele deținute.

În anul 2020, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 65 000 lei, din care pentru Sectia de Boli Infecțioase – laborator analize medicale a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale.

În cadrul controlului efectuat în luna august 2021 de către inspectorii sanitari, unitatea sanitară ploieșteană a fost amendată cu suma de 20.800 lei pentru deficiențe legate de procesul de dezinfecție și de aplicarea protocoalelor privind dezinfecția și curățenia. La secția exterioară nu au existat deficiențe constatate în acest an.

Menționăm că, în conformitate cu ultimele informații primite de la reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, unitatea sanitară nu are autorizație la incendiu.”, se mai arată în comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here