fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Cât câștigă, în medie, prahovenii

Citește Și

- Reclamă -

Județul Prahova se situează pe locul 8 în țară, din punct de vedere al câștigului salarial. Prefectura Prahova a pus la dispoziția opiniei publice datele statistice privind valoarea salariului mediu în anul 2016, comparat cu anul anterior și cu celelalte județe.

Iată ce spun statisticile:

Un segment important al populaţiei ocupate îl constituie salariaţii, iar principala sursă de venit pentru această categorie este câştigul salarial nominal brut, respectiv net.
Notă: Datele lunare privind câştigul salarial mediu brut şi net sunt obţinute printr-o cercetare statistică selectivă. Date operative.
În luna iunie 2016 câştigul salarial mediu brut  a fost  în judeţul Prahova de 2647 lei/salariat în creştere cu 16,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2015.
Câştigul salarial mediu net înregistrat în luna iunie a fost de 1906 lei/salariat. Comparativ cu luna iunie 2015 câştigul salarial mediu net a crescut cu 16,3%.
Nivelul câştigului salarial mediu net poziţionează judeţul Prahova pe locul 8 în ţară după Municipiul Bucureşti (2852 lei/salariat), Ilfov (2294 lei/salariat), Cluj (2284 lei/salariat),  Timiş (2240 lei/salariat), Sibiu (2104 lei/salariat), Braşov (2030 lei/salariat) și Iaşi (1946 lei/salariat).
Indicele câştigului salarial real din luna iunie 2016 calculat ca raport dintre indicele câştigului salarial mediu nominal net şi indicele general al preţurilor de consum a înregistrat o creştere de 17,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut