fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Cât plătește primăria Ploiești pentru iluminatul de sărbători

Citește Și

- Advertisement -

Iluminatul de sărbători a fost pornit în Ploiești pe data de 1 decembrie. Montarea luminițelor a fost efectuată de către Luxten, operatorul care se ocupă și de mentenanța sistemului de iluminat public.

Ziarul Incomod a solicitat informații de la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești cu privire la costurile pe care le implică iluminatul festiv în acest an. Potrivit unui document remis de RASP, activitatea de montare, închiriere ornamente și conectare instalații de iluminat ornamental costă 865.550,69 lei, fără TVA, iar activitatea de demontare și deconectare va costa 226.884,81 lei, fără TVA.

- Advertisement -

La acești bani se adaugă plata curentului electric și, potrivit unor surse din primărie, la un preț mediu cu TVA și toate accizele de 0,57 lei, rezultă un cost de 35.285,01 lei cu TVA pentru curentul electric aferent iluminatului festiv.

Astfel, în total iluminatul festiv din această iarnă va costa municipalitatea peste 1.335.000 lei, cu TVA, adică puțin peste 290.000 euro. Cifrele sunt comparabile cu cele de anul trecut, când primăria a alocat pentru iluminatul de sărbători un buget de 1,3 milioane de lei.

Anul acesta au fost montate instalații de iluminat ornamental pe arterele principale ale municipiului, în parcuri și în sensuri giratorii: 127 de panouri de traversare, 157 de medalioane, 79 de țurțuri, 310 figurine pentru stâlpi, 228 de plase în copaci, 10 șiruri luminoase și 41 de figurine 3D.

- Advertisement -

Vezi mai jos răspunsul RASP privind costurile iluminatului festiv:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Nu primaria plateste ( ca doar banii nu sint din salariile functionarilor capusa din aceats ainstitutie si de la mumele lor ) ci cetatenii contribuitori ai localitatii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta