fbpx
sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Ce probleme penale a mai avut avocatul Andrei Gherasim, implicat în același dosar cu membrii clanului Ciucurică

Citește Și

- Reclamă -

Avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct al României Traian Gherasim și al judecătoarei Elisabeta Gherasim, care în trecut a fost șefa Secției Contencios a Tribunalului Prahova, este implicat într-un dosar de înșelăciune în care sunt vizați și membrii ai clanului Ciucurică din Ploiești! Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta ar fi semnat un contract pentru cumpărarea unei mașini cu o femeie, dar nu i-a mai dat banii. Ulterior, le-ar fi dat mașina celor din clanul Ciucurică, iar aceștia ar fi obținut în mod fraudulos duplicate ale documentelor autoturismului și l-ar fi vândut mai departe către un dealer auto contra sumei de 52.000 de euro, fiind vorba de un BMW Seria 7, an de fabricație 2017.

Citește aici mai multe detalii despre dosar!

- Reclamă -

Nu este însă prima dată când avocatul Andrei Gherasim are probleme penale. Acesta a fost condamnat în aprilie 2013 de magistrații Curții de Apel București la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Cu un an înainte, Curtea de Apel București îl condamnase într-un alt dosar la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, dar l-a achitat pentru infracțiunea de fals în înscrisuri. DNA a făcut recurs și, în noiembrie 2013, Andrei Gherasim a fost condamnat definitiv într-unul dintre cele două dosare de corupție în care fusese trimis în judecată de DNA, scria la acel moment luju.ro. Gherasim a fost condamnat atunci la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și patru luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în scopul ascunderii unei fapte de corupție.

Andrei Gherasim a fost trimis în judecată de DNA la 8 octombrie 2012, pentru trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată în scopul ascunderii unei fapte de corupție. Procurorii l-au acuzat pe Gherasim că a cerut de la denunțătoarea Alina Solzaru – soția unuia dintre clienții săi, Adrian Solzaru, condamnat la închisoare -, 40.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că poate interveni pe lângă anumiți judecători, pentru a obține eliberarea acestuia:

“La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la o persoană denunțătoare suma de 40.000 de euro, din care 10.000 de euro pentru sine, lăsând-o să creadă că are influență asupra unor magistrați de la instanța care judecă o contestație în anulare formulată de soțul denunțătoarei, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, pentru a-i determina pe aceștia să admită în principiu calea extraordinară de atac și suspendarea mandatului de executare a pedepsei până la judecarea în fond a cauzei.

- Reclamă -

De asemenea, la data de 13 septembrie 2012, pentru a crea aparența de legalitate a sumei de 20.000 de euro – o primă tranșa a plății traficului de influență, inculpatul Gherasim Andrei a încheiat în fals un contract de asistență juridică în care a consemnat în mod nereal ca această sumă reprezintă onorariul.

La data de 13 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit de la persoana denunțătoare o primă tranșă de 20.000 de euro din suma solicitată de acesta, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”.

Nu este singurul dosar de corupție al lui Andrei Gherasim. Avocatul a fost trimis în judecată în 22 august 2012 pentru trafic de influență și înșelăciune, fiind acuzat că a pretins de la Nikolaus Mann suma de 100.000 de euro. În schimbul banilor, potrivit DNA, Gherasim a lăsat să se creadă că poate interveni pe lângă judecători de la ICCJ și Tribunalul Brașov, pentru a-i determina pe aceștia să adopte soluții favorabile pentru Nikolaus Mann în două dosare civile, mai scrie luju.ro. În această cauză, Gherasim a fost condamnat, în 11 aprilie 2013, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influență de Curtea de Apel București. Gherasim a fost achitat în schimb pentru acuzația de înșelăciune. 

Unul dintre cele două dosare civile avea ca obiect o cerere de strămutare a cauzei, iar altul anularea unui contract, scrie hotnews.ro.

- Reclamă -

În acest scop, pe 12 aprilie 2012, avocatul a primit, prin același intermediar, suma de 50.000 de euro, reprezentând o parte din banii pretinși, mai scrie sursa citată.

Andrei Gherasim și Nikolaus Mann au fost reținuți de procurori în aprilie 2012, însă Curtea de Apel București a decis ca ei să fie cercetați în libertate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Un bărbat a fost împușcat de polițiști după ce i-ar fi ameninţat cu un topor 

Joi seară, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 4 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 22.30,...
Sari la conținut